Szegedi Kis István kutatói ösztöndíj

Online-tér Hazai

Ismét meghirdette a Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjat a MANK

Ismét meghirdette a Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megbízásából a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. A fiatal kutatóknak szóló pályázatra szeptember 8-ig lehet jelentkezni.

A 2018-ban alapított Szegedi Kis István-ösztöndíj célja, hogy segítse a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti, valamint egyházművészeti kutatását, kedvező feltételeket biztosítva a magas színvonalú szakmai tapasztalat megszerzéséhez – közölte a MANK kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az állami kutatói ösztöndíj 12 hónapon keresztül, 2021. szeptember 1-től 2022. augusztus 31-ig nyújt havonta bruttó 200 ezer forintos támogatást. Az ösztöndíjban legfeljebb tíz fő részesülhet.

Az ösztöndíjra az 1981. szeptember 1. után születettek pályázhatnak, a támogatás legfeljebb három alkalommal nyerhető el. Nem pályázhat azonban az, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban részesül.
Az ösztöndíj elnyeréséhez be kell nyújtani többek között szakmai önéletrajzot, valamint az ösztöndíj idejére tervezett szakmai koncepció leírását, amely tartalmazza a kutatandó témakört, a kutatói koncepciót és annak az intézmény(ek)nek a nevét, ahol a pályázó kutatni kíván, továbbá az ösztöndíjas időszakban megvalósítani kívánt publikációk tervét.
A pályázatot az Emmi által kinevezett és a MANK által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről, meghosszabbításáról vagy visszavonásáról a kuratórium dönt.

A részletes pályázati felhívás és a pályázati felület a www.alkotomuveszet.hu honlapon érhető el.