Szarka Tamás közös éneklésre hív

Felvidék Hazai

Szarka Tamás ismét közös éneklésre hívja az iskolákat

Közös énekléssel erősítsük a magyarság összetartozását 2022-ben is

 Ünnepeljük nemzeti összetartozásunkat Szarka Tamás Kézfogás című dalának közös éneklésével!

Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző 2019-ben indított sikeres kezdeményezését szeretném röviden bemutatni:

Első alkalom 2019.: A Nemzeti Összetartozás Napjára, 2019. június 4-ére a Kossuth-díjas, énekes, zenész, zeneszerző Szarka Tamás közös éneklésre hívta Kárpát-medence iskoláit, közösségeit. Ezen a napon 11-kor Budapesten a Kossuth téren több mint ötezer gyerek részvételével énekelte el Szarka Tamás a Kézfogást, a magyar összetartozás himnuszát. Ezzel egyidőben pedig a határainkon innen és túl több száz településen szólt a dal. A hagyományteremtő szándékkal indított rendezvényünkről készítettünk egy összefoglaló kisfilmet, mely Szarka Tamás hivatalos YT csatornáján tekinthető meg: https://youtu.be/kzalcg5V4OY. A közmédia élő egyenes körkapcsolásban számolt be az eseményről 8 helyszínről.

Második alkalom 2020.: Június 4-én a Kézfogás, a nemzeti összetartozás himnusza szólt világszerte! A világjárvány ellenére sokan csatlakoztak Szarka Tamás 2020-as felhívásához is és a Kézfogás című dal eléneklésével ünnepelték nemzeti összetartozásunk napját. Ez erről készült összefoglaló videó itt látható: https://youtu.be/tnaxLdU2tK0. Ebben az évben még nagyobb szükség volt arra, hogy egymástól távol is képesek legyünk kifejezni a bennünk élő nemzeti közösséget.

Harmadik alkalom 2021.: Szarka Tamás immár 3. alkalommal hívta közös éneklésre a világ magyarjait. Szarka Tamás ezen a napon 11 órakor Budapesten az Országházban a Szent Koronánál  énekelte a Kézfogást, csatlakozva ahhoz a több tucat iskolához, intézményhez akik regisztráltak. Összefoglaló videó: https://www.youtube.com/watch?v=sTKYVbJZbcI

Természetesen ezt a közös éneklést 2022-ben is folytatjuk.

A Kézfogás című dala eléneklésével emlékezzünk a trianoni békeszerződésre, de ez a nap a magyar nemzet összetartozásának ünnepe is. A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze és ez egyben megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását. Mi hiszünk a magyarság jövőjében és ezért fontos, hogy egy közös énekléssel erősítsük a magyarság nemzeti összetartozását.

Csatlakozzanak felhívásunkhoz és regisztráljanak:

https://kezfogas.eu/regisztracio/

Bízunk a sikeres együttműködésben!

Üdvözlettel: Csikmák Mónika, Szarka Tamás Produkció