Számítógép: a mindennapi társ 12

Hazai
Számítógép: a mindennapi társ 12

Pályázati felhívás!
(Kivonat!… Részletes pályázati kiírás a http://www.oip.hu oldalon érhető el!)
Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet
“Számítógép: a mindennapi társ 12” címmel.

Megszűnik a Windows7 támogatása 2020. január 14-én.
Jogszabályi előírások végett, illetve adatbiztonsági megfontolásból is szükséges a váltás. Már meglévő Windows7-es számítógépek jogtiszta Windows 10-re (Home és Pro egyaránt) átállításával kapcsolatban hívja információs vonalunkat.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógéppark-juk bővítésére ASP, E-recept, E-napló kompatibilis asztali számítógépeket tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok által, illetve segíteni a meglévő elavult számítógépek és operációs rendszerek korszerűre váltását akár Intel Core i7-es, SSD meghajtót (gyorsabb indítást és működést biztosító eszközt) is tartalmazó számítógépekre, akár 3 év teljes körű garanciával.
Kiegészíthető a pályázat továbbá NOTEBOOK-okkal, monitorokkal, a pályázatban igényelt számítógépek darabszámától függetlenül.

Pályázati keret: Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft. és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt: http://www.oip.hu) kínálatából összeállított számítógépes szolgáltatáscsomagok. Figyelembe véve a WINDOWS 7 támogatásának közelgő megszűnése miatti megnövekedett igényeket, az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 1500 gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomag érhető el, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét fizetendő összegek. A pályázónak lehetősége van a számlázás bontását kérni (így biztosítva a könnyebb elszámolhatóságot például a telephelyek közötti nyilvántartáshoz, vagy bármilyen más okból kifolyólag).

A pályázók köre: Bármely, az alábbi területeken működő szervezet/intézmény pályázhat tekintet nélkül működési formájára:
1. Közigazgatás (polgármesteri hivatal, önkormányzat, kistérségi társulás, kamara, köztestület és intézményeik stb.)
2. Egészségügy (kórház, háziorvosi rendelő, szakorvosi rendelő stb.)
3. Oktatás, nevelés (köz és felsőoktatás, felnőttoktatás, óvoda stb.)
4. Szociális/közösségi tevékenységek (idősek otthona, gyermekotthon, polgárőrség, könyvtárak, szakszervezetek, művelődési és közösségi házak, klubok, szenvedélybetegekkel foglalkozók stb.)
5. Egyházak, vallási egyesületek (vallási, hitéleti tevékenységek)
6. A fenti tevékenységek valamelyikével foglalkozó, vagy ilyen létesítményt működtető, támogató szervezet (alapítvány, egyesület, köztestület, gazdasági társaság, közhasznú kft. stb.)
7. Bármely NEM profitorientált szervezet (függetlenül tevékenységi körétől pl. sportegyesületek, alapítványok stb.)

A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:
Márkás, használt asztali számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 1, 4, illetve 8 gépes szolgáltatás-csomagokra lehet jelentkezni. Egy pályázó, egy adatlapon belül legfeljebb 240 számítógépet tartalmazó csomag-állományt pályázhat meg. A bírálat során a nagyobb fejlesztések előnyt élveznek (lásd az elbírálás szempontjai részben)… tovább a részletes pályázati kiíráshoz (http://www.oip.hu)

A számítógépes szolgáltatás-csomagok a következőket tartalmazzák:
AHardver:
HP, Fujitsu-Siemens, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek). A gépeket tudásuk-sebességük alapján három kategóriában választ-hatják:
Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i3 processzor (pl. core i3-2100)
bővített1 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i5 processzor (pl. core i5-3470)
bővített2 számítógépes szolgáltatáscsomag esetén Intel Core i7 processzor (pl. core i7-4770)
Mind a három kiépítés esetén, irodai munkára célzott 4 GB memória, DVD olvasó, az alap gépekben 250 GB-os adattároló, a bővített1-es és bővített2-es típusokban 500 GB-os adattároló található. Minden számítógép tápkábellel, új billentyűzettel és egérrel, monitor nélkül kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 1, 4, illetve 8 darabos összeállításban.
Szoftver:
A számítógépek alapesetben 64 bites Microsoft Windows 10 Home operációs rendszerrel telepítettek (kérhető 32 bites is). Külön opcióként igényelhetőek a gépek Windows 10 Professional operációs rendszerrel is.
Vírusvédelmet a Európai Unióban készült kimagasló minőségű F-Secure Antivírus Plus 1 éves előfizetéssel telepített szoftvere biztosítja (további információ: http://www.oip.hu/virusvedelem). Az F-secure megoldásait választják jellemzően az olyan nagyvállalatok is, mint a mobiltelefon szolgáltatók, és más telekommunikációs társaságok. Mostantól Önök is használhatják ezt a kimagasló minőséget (a már meglévő gépek is átállíthatóak F-Secure védelemre, erről elérhetőségeinken érdeklődhet). Opcionálisan választható ESET NOD32 antivírus.
Beállításra kerül rajtuk továbbá a LibreOffice irodai programcsomag (igényelhető Microsoft Office is) és néhány további hasznos program, úgy mint média-lejátszó és PDF dokumentum megjelenítő. A Windows-hoz a jogtisztaságot igazoló aktiváló kóddal ellátott OEM matrica, és a tulajdont igazoló okirat is tartozik.
Szolgáltatások:
A számítógépes szolgáltatáscsomag gerincét a szolgáltatások alkotják, mint például a helyszíni beüzemelés, a háztól házig garancia, és az extra 2 éves assistance szolgáltatás (további szolgáltatások részletes listája a teljes pályázati kiírásban a http://www.oip.hu oldalon).
A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával használt vagy akár új monitor is.

A számítógépes szolgáltatási csomagokért fizetendő bruttó összegek
Leírás
A pályázó által fizetendő összeg alap csomag esetén:
(Jogtiszta WIN 10 és egyéb szoftverekkel, szolgáltatásokkal együtt helyszíni teszt-beüzemeléssel -4 és 8 gépes csomagnál)(Bruttó, fizetendő összeg!)
1 gépes csomag 48 000 Ft
4 gépes csomag 189 000 Ft
8 gépes csomag 375 000 Ft
További csomagok és részletesebb információk a részletes pályázati kiírásban
http://www.oip.hu oldalon olvashatóak!
NOTEBOOK, Monitor és egyéb kiegészítők
A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda – partnerein keresztül – segíti a beszerzését a számítógépes szolgáltatáscsomagokban nem szereplő bizonyos eszközöknek, szoftvereknek is, mint például NOTEBOOK, monitor, DVD-író, Microsoft Office programcsomag, … tovább a részletes pályázati kiíráshoz (http://www.oip.hu)
NOTEBOOK, NYOMTATÓ és egyéb kiegészítők
Kiegészítő-típus
Márkás, üzleti kategóriás használt NOTEBOOK HP/DELL/Lenovo márkájú, Intel Core i5 processzor (pl: i5 4300U), 4GB RAM, 500 GB HDD, 14” kijelző, USB 3.0 +WIN10Home operációs rendszer+ telepített, beállított felhasználói programok, mint a pályázati gépeknél. 1 Év korlátozott garanciával.
Ár/db
NOTEBOOK 96 800 Ft/db
(Bruttó, fizetendő végösszegek!)
Igénylés módja
Önállóan is igényelhető
MEMÓRIABŐVÍTÉS +4GB, KINGSTONE SSD bővítés120-240GB, monitorok és további kiegészítők, opcionális lehetőségek, és részletesebb információk a részletes pályázati kiírásban a http://www.oip.hu oldalon olvashatóak!
A feltüntetett összegek az áfát már tartalmazzák!

Részletes pályázati kiírás: Részletes információk és a pályázat benyújtásának lehetőségei megtalálhatóak a http://www.oip.hu oldalon.

Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei, stb.) a 70/310-2981-es mobil számon 8 órától 18 óráig fordulhat kollégáinkhoz.

A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a http://www.oip.hu oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt feltöltve lehet jelentkezni, melynek utolsó bekezdésében meg kell jelölni a számítógépek felhasználásának módját is. Továbbá a kitöltött és aláírt adatlapot egy példányban, postai úton is szükséges eljuttatni a beküldési címre (a bírálat e nélkül is lezajlik).

Az Önállóan is igényelhető kiegészítők egyszerűsített eljárása: … tovább a részletes pályázati kiíráshoz (http://www.oip.hu)
Benyújtási határidő: A pályázatok beadása ‘A’ szakasz 2019. október 17-ig, a ‘B’ szakasz 2019. november 07-ig folyamatos.

A pályázat benyújtásának végső határideje 2019. november 07. csütörtök 24 óra.
A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a gépek és a szolgáltatási csomagok paramétereit, a csomagok tartalmát – a pályázók tájékoztatása mellett – megváltoztassa, amelyről honlapján (http://www.oip.hu ), vagy elektronikus levélben értesíti a pályázókat.

A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követő 3 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve a pályázat végső határidejétől számított legfeljebb 90 munkanapon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-tesztbeüzemelés nélkül).

Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál – egy pontrendszer alapján – elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára hasznos, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre.

Jelen tájékoztató nem a teljes és részletes pályázati kiírás, mielőtt megkezdi a pályázat kitöltését, feltétlenül olvassa el a részletes pályázati kiírást (http://www.oip.hu)!

További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-1/633-3828