Sajó Sándor hazafias versmondó verseny

Vajdaság Egyéb

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával megszervezi a VII. Vajdasági Sajó Sándor hazafias versmondó versenyt.

A szemlét 2020. november 14-én (szombaton) tartják meg a kishegyesi Kátai tanyán 9.00 órai kezdettel.

A versenyt a következő kategóriákban bonyolítják le: az általános iskolák alsó osztályai, az általános iskolák 5. és 6. osztályai, 7. és 8. osztályosok, középiskolások, felnőttek.

A résztvevők 2 verssel nevezhetnek be, melyek közül az egyiknek Sajó Sándor versének kell lennie, míg a másiknak szabadon választott hazafias versnek.

A benevezéseket (a jelentkezőlap kitöltésével) Vajdaságból és a kárpát-medencei partner szervezetekből várják legkésőbb 2020. november 7-ig a következő e-mail címre: vagy levélcímre: Vancsesz, 21226 Péterréve, Ady Endre 23., Szerbia.

A benevezéseknek tartalmazniuk kell a résztvevő teljes nevét, születési dátumát, lakcímét, telefonszámát, villámposta címét, az iskola vagy szervezet megnevezését, a felkészítő tanár teljes nevét és a választott versek szerzőjét és címét.

A benevezetteket értesítik a jelentkezés elfogadásáról és az egész napi programról. Minden versenyzőnek és felkészítő tanárnak ebédet és üdítőt, illetve emléklapot biztosítanak. A szervezőnek nem áll módjában útiköltséget biztosítani, de a jelentkezőknek segítenek a közös utazás megszervezésében.

A külföldről érkezőknek szükség szerint szállást és étkezést biztosítanak, ezért időben jelezzék igényeiket.

A szervezők által kiválasztott 3 tagú értékelő bizottság rangsorolja majd a teljesítményeket. Minden kategóriában az első három helyen végző versenyző külön jutalomban részesül, de különdíjakat is odaítélhet az értékelő bizottság. A legjobb teljesítményt nyújtó versenyzők képviselik majd Vajdaságot Ipolyságon (Szlovákia) és Zsámbokon (Magyarország) megtartandó versmondó versenyeken. Ezen kívül a szervezők további szereplési lehetőségeket is biztosítanak a nagyobb vajdasági nagycsaládos rendezvényeken.

Jelentkezni és további tájékoztatást kérni a 021/38-50-276-es vagy a 0638513607–es telefonszámokon, illetve a villámlevélcímen lehet.

Forrás: Hét Nap