Rövid olaszországi tanulmányutak pályázat

Erdély Hazai

Az Olasz Kultúrintézet közzéteszi az olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium pályázati felhívását, amely alapján 2022-ben is lehetőség nyílik legfeljebb 8, magyar állampolgársággal rendelkező szakember (egyetemi oktató, klinikai- vagy kutatóintézet, kulturális intézmény munkatársa) rövid olaszországi tanulmányútjára.

A tanulmányút kizárólag olasz állami intézményben (egyetem, kutatóintézet, kulturális intézmény) valósítható meg, 2022. szeptember 15. és 2022. október 31. között.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. július 31.

Az Olasz Kultúrintézet a beérkezett pályázatokat továbbítja az olasz Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztériumba, ahol megtörténik a nyertesek kiválasztása. A pályázókat az Olasz Kultúrintézet értesíti az eredményről.

A támogatásban részesülő nyertesek az első hat napra 120 euró/nap, a hetedik és a nyolcadik napra 93 euró/nap hozzájárulást kapnak, a hozzájárulás maximális összege 906 euró.

További információk: https://iicbudapest.esteri.it/iic_budapest/hu/opportunita/borse_di_studio/borse-per-brevi-soggiorni-di-studio.html