Riportkönyvírási pályázat

Hazai

Az Ad Librum Kiadó pályázatot hirdet szociográfiai jellegű riportkönyvek írására.

Riportkönyvírási pályázat

Olyan kéziratokat keresünk, amelyek egy megosztó társadalmi problémával vagy egy belülről kevéssé ismert világgal foglalkoznak.
A társadalmunkat megosztó ügyek forognak a közbeszédben a családon belüli erőszaktól a migránsokon át a közpénzek körüli korrupcióig – ráadásul az éremnek mindig két oldala van.

A vadászoktól a snapchatelő tinédzsereken át a válóperes jogászokig szinte minden foglalkozás, szubkultúra magában rejt olyan, a külvilág számára meghökkentő történeteket, amelyek egy jó toll segítségével érdeklődést keltő szociográfiává változtathatóak.
Piaci siker szempontjából a mintáink Moldova György (pl. A pénz szagaAkit a mozdony füstje megcsapott…), Havas Henrik (pl. Kurvaélet), Vujity Tvrtko (pokoli történetek sorozat), Kordos Szabolcs (pl. Luxushotel, Hungary), Szabó Anna Eszter, Nagy Szilvia (Hölgy alkalmi kísérőt keres) könyvei.

Az Ad Librum Riportkönyvek első két kötete a Férfiműszak. Melegprostik a megfizetett boldogságról és az Angyalboksz. Nehézfiúk a börtönéletről, amelyek 2017 őszén jelentek meg.

A kiadási program tényirodalomra irányul, így regény nem fér bele (akkor sem, ha megtörtént eseten alapul). Erre ajánljuk a Könyv Guru Sztorimondó kiadási programját.

Jelentkezés
A könyvírás bármilyen fázisában lehet pályázni, akkor is, ha kész kéziratot kapunk, akkor is, ha még csak egy könyvötlettel rendelkezik. A megírást kiadási szándéknyilatkozattal tudjuk segíteni.
Az előrehaladott állapotú, piacképes kéziratokra a kiadó felhasználási szerződést köt, a teljes kiadást finanszírozza (szerkesztés, nyomdai előkészítés, nyomtatás jelentős példányszámban), és minden boltláncban forgalmazza.
A kiadóvezető, Dr. Soós Gábor az alábbi űrlapon várja a riportkönyvírók jelentkezését. Határidő nincs, a jelentkezések értékelése és a szerződéskötés folyamatos.
https://konyvkiadasa.hu/riportkonyvek/