Rehabilitációs fejlesztések pályázat

Online EU

A kiírásnak az a célja, hogy elősegítse az épületek átfogó, gépiesített, nagyszabású rehabilitációs megoldásainak nagyobb piaci elterjedését és széles körű bevezetését, ezáltal támogatva az EU Felújítási Hullám stratégiájának végrehajtását.

A fókusz az energiamegújulás ütemének és mélységének felgyorsításán van, valamint a jobb minőségű felújítások megvalósítása a hatékonyabb energiamegtakarítás elérésével és a gépiesített megoldások révén az eltérő kivitelezések csökkentésével.

Az elmúlt időszakban jelentős innovatív, gépiesített megoldásokat fejlesztettek ki az épületek átfogó felújítására, de az üzleti modellekben, a megbízható hatékonyság terén, a tervezési és beszerzési folyamatokban is sok előrelépés történt, még a végfelhasználó igényeire is nagyobb hangsúly került.

A javaslatoknak vonzóbbá kell tenniük a teljes felújítási folyamatot az összes érintett számára, az építési vállalkozók érdekeltségétől és a befektetőktől az épülettulajdonosokig és végül a lakókig.

Elérendő cél a felújítások további költségoptimalizálása és a teljesítménygarancia a végfelhasználók számára. Az építési területeken a felújítási munkálatokhoz szükséges idő csökkentése, a kidolgozott technológiák hatékonyságának és szélesebb körű alkalmazásának lehetősége és legfőképp az energiamegtakarítás.

  • Végrehajtó ügynökség: Európai Éghajlat- Infrastruktúra- és Környezetvédelmi Végrehajtó Ügynökség (CINEA)
  • Pályázati azonosító: LIFE-2021-CET-BUILDRENO
  • Határidő: 2022.02.12.
  • Keretösszeg: 6 000 000 EUR
  • Támogatási forma: Vissza nem térítendő
  • Támogatási intenzitás: Önerő min. 40% Uniós forrás nem megengedett. Állami támogatása az önerő max. 50%-áig lehetséges.

Kedvezményezett:

Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi, jogi szervezet

Konzorciumi előírás:

Konzorcium alakítása nem kötelező, de plusz pontot eredményez, ha a projekt transznacionális keretek között valósul meg: A tagok különböző EU tagországból vagy társult országból érkeznek.

 

További információk: https://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/4399