Rajzpályázatot hirdet a Mária Rádió Mirjam

Felvidék Hazai

A szlovákiai magyar nyelvű Mária Rádió, a Mirjam Rádió szeptember 15-étől meghirdeti II. Rajzpályázatát a szlovákiai magyar nyelvű óvodák, alapiskolák és középiskolák körében. A pályázat célja, hogy az értékrendünkben megőrizze központi helyén a keresztény, családi és nemzeti-kulturális értékeket.

A rajzverseny témái között szerepelnek a katolikus egyház által szentté avatott erkölcsi példaképek, hazánk magyar vonatkozású építészeti és természeti kincsei, de az egyik legnevesebb magyar költőnk, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára is emlékeznek költészetének családi és hazafias szemléletén keresztül, valamint felidézik a Szentatya által korábban meghirdetett családok évének élményeit, hiszen ők maguk is a felvidéki keresztény magyar családok rádiója kívánnak lenni a mindennapokban.

A tehetséggondozás, a gyermek képességeinek megismerése és fejlesztése, a személyes istenkeresés és az alkotás öröme az első rajzpályázat tapasztalatai szerint nemcsak a fiatal művészi próbálkozókat lelkesíti, hanem a támogató szüleiket, felkészítő pedagógusokat és a kiállítás megtekintőit is.

Az elkészült rajzok beérkezését 2022. december 31-ig várják, majd a szakmai zsűri értékelését követően tájékoztatják a résztvevőket és az új év elején tervezik ünnepélyesen is bemutatni a nagyérdeműnek a komáromi Limes Galériában.

A rajzverseny részleteit és a jelentkezés feltételeit a kedves olvasók megtalálhatják a honlapon, illetve a rádió Facebook-oldalán, de érdeklődhetnek az érintett iskolák felkészítő pedagógusaitól is.

(Mária Rádió Mirjam/Felvidék.ma)