Rajzolva tanulok

Kishegyes Egyéb

A Madarak és fák napja alkalmából a kishegyesi Greenhead Környezetvédő Egyesület természetismereti rajzpályázatot hirdet az általános iskolák alsós diákjai számára. A pályázat fő célja a fiatalok környezettudatosságának fejlesztése. Pályázni Kishegyes és Topolya községek területéről lehet. Pályázatunk központi témája a kuvik.

A bagolyfélék családjába tartozó faj. A népnyelv halálmadárnak is nevezi. A nyílt térségek jellemző madárfaja, zsákmányát a talaj közelében ejti el. Tömzsi, nagy fejű, hosszú lábú, döntően barnásszürke tollazatú madár, melyet fehér pöttyök és csíkozások tarkítanak, míg a fiatalok némileg halványabb tollazattal rendelkeznek. Táplálékát madarak, kisemlősök alkotják, rovarokat is fogyaszt.

Monogám madár, amely a párjával marad annak élete végéig. Területéhez hűségesen ragaszkodik, a betolakodókat a hímek tartják távol. Költési időszakban a tojó kotlik a tojásokon, miközben a hím táplálja őt. A kirepülő fiókák messzire költöznek szüleik területétől. A valódi baglyok közül a kuvik kötődik legszorosabban az emberi lakóhelyekhez.

Pályázatunk központi témája a kuvik , és annak jelentősége.

A pályázat részletes leírása

A pályázat műfaja: rajzpályázat

Korcsoportok: általános iskola I., II., III. és IV. osztálya

A rajzok elkészíthetőek az adott korcsoport által használt összes technika és rajzeszköz felhasználásával, az adott korcsoportnak megfelelő méretű rajzlapra. A kuvik, vagy tevékenységének, életmódjának ábrázolása, rajz formájában történő bemutatásával kapcsolatos műveket fogadunk. A pályázók önállóan is pályázhatnak, oktatási intézménytől függetlenül!

A pályamunkák beküldésének általános feltételei

Egy pályázó egy munkát nyújthat be. A beküldött pályamű hátoldalán (attól elválaszthatatlanul) kötelezően fel kell tüntetni az alábbi adatokat:

– a pályamű címét

– a pályázó nevét

– a pályázó életkorát és osztályát

– a pályázó vagy szüleinek elérhetőségét (telefonszámot és e-mail címet)

– a felkészítő tanár nevét (amennyiben van)

– a tanintézmény megnevezését és helyét

A pályázatok beküldésének módja

A pályázók postai úton az alábbi postacímre küldhetik munkáikat: Greenhead Környezetvédő Egyesület, 24321 Kishegyes, Sziváci út 45., Szerbia (Ekološko društvo “Greenhead”, 24321 Mali Iđoš, Sivački put 45., Srbija).

A művek postára adási határideje 2021. május 31., hétfő.

A pályázók a pályamű beküldésével elfogadják, hogy a díjazott pályaművek kiállításának, kiadásának, bemutatásának, közzétételének jogáról, beküldött személyes adataik feltüntetése mellett, a kiíró javára lemondanak. Hiányosan, a kért adatok feltüntetése nélkül benyújtott pályázatokat nem fogadunk el, éppúgy ahogy a határidő lejártát követően benyújtott pályázatot sem.

Pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni!

A díjazottak elismerése

A pályamunkák korcsoportonként kerülnek elbírálásra. A pályázat kiírója a korcsoportok első három legjobbnak ítélt pályamunka alkotóit korosztályuknak megfelelő jutalomban részesíti. A szakmai zsűri a kiemelkedő tehetségű pályamunkákat különdíjjal is jutalmazhatja.

A pályázatra beküldött pályamunkák felkerülnek a Greenhead Környezetvédő Egyesület Facebook oldalára, a szakmai zsüri döntéséről értesìtjük a dìjazottakat. A jutalmakat postázzuk.

Várjuk az ötletes pályamunkákat!

Támogató: Kishegyes község Önkormányzata