Rajz-, fotó és kreatív pályázat

Hazai


MIX and MOVE! rajz-, fotó és kreatív pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, “MIX & MOVE” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet. 
A 2018. évi Európai Mobilitási Hét szlogenje a “MIX & MOVE” a közlekedési multimodalitás fontosságára hívja fel a figyelmet. A multimodalitás egy úton a különböző közlekedési módok igénybe vétele, összefűzése, például kerékpárral az állomásra vagy pályaudvarra és onnan autóbusszal illetve vonattal tovább. A multimodalitás nem a távoli jövő, hanem már a jelen közlekedése. A túlzott és szükségtelen autóhasználatot számos (nagy)városban a közlekedési eszközök helyes megválasztása és összekapcsolása váltja fel. Így csökkennek a települések útjain a forgalmi torlódások, mérséklődik a légszennyezés és biztonságosabbá válnak az utcák a legvédtelenebb személyek a gyermekek, idősek, a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők számára is. A kerékpár és a közösségi közlekedés rendszeres használatával spórolhatunk is, hiszen kevesebbet kell költeni üzemanyagra és parkolásra.

A beküldendő pályázati anyagok mutassák be a valós vagy elképzelt ideális lehetőségeket a különböző közlekedési eszközök megválasztására. Ábrázolják azt, hogy hogyan segíti elő környezetük és a saját egészségük megőrzését, ha a közlekedők az információs eszközöket helyesen megválasztva tervezik útjaikat, használják az utazáshoz a közösségi szolgáltatások nyújtotta lehetőségeket és járműveket. A pályázati alkotások mutassák be, hogy rövidebb- hosszabb távolságokat is meg lehet tenni az egyéni autóhasználatot mellőzve, egyéb közlekedési módok igénybe vételével, akár sétálva vagy kerékpározva. A művek hívják fel a figyelmet a környezetünkre és egészségünkre gyakorolt kedvező hatásokra, pozitív élettani következményekre.

A pályázatokat az alábbi címekre eljuttatva lehet elküldeni:
Levélküldeményként postai úton (rajz és kreatív alkotások) 
Innovációs és Technológiai Minisztérium 
“Európai Mobilitási Hét” pályázat
1440 Budapest, Pf. 1.

Csomagküldeményként postai úton (kreatív alkotások)
Innovációs és Technológiai Minisztérium 
“Európai Mobilitási Hét” pályázat
1011 Budapest, Fő utca 44-50.

Elektronikus úton (fotók)
 e-mail címre 

Pályázati határidő:
A pályázatok postára adási vagy e-mailen történő beküldési határideje: 2018. július 16. 24:00
A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem tudja figyelembe venni.
Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban korcsoportonként hirdet győzteseket. A legsikeresebb művek alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján további értékes különdíjak, csoportos programlehetőségek találnak majd gazdára. 
Eredményhirdetés és díjátadás a Mobilitási Hét idején: 2018. szeptember 16-22. között.
http://emh.kormany.hu/mix