Projektindító a Csaplárban

Dunaszerdahely Hazai
Projektindító sajtótájékoztatót tartottak a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban július 7-én, amelyen Takács Tímea igazgató jelezte a sajtó megjelent képviselőinek, hogy az intézmény a 2022-es évre két pályázat nyújtott be a Bethlen Gábor Alaphoz, amelyeket Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága pozitív elbírálásban részesített.
Projektindító sajtótájékoztatót tartottak a CsaplárbanNagy Attila felvétele

Takács Tímea az eseményen elmondta azt is, az intézmény 2022-ben ünnepli fennállásának 45. évfordulóját, amelynek előkészülete már javában zajlik, hiszen év elején, január 22-én, a Magyar Kultúra Napján hirdette meg a Csaplár online felületein a jubileumi emlékévet.

Egyben kifejtette, intézményük méltó módon szeretné megünnepelni a jubileumi évfordulót, ezért is öröm számukra, hogy az erre a célra benyújtott pályázat sikeres lett, amelyen 500 000 HUF összeget ítélt meg számukra a bírálóbizottság.

A második, a „Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ technikai eszközparkjának fejlesztése” című pályázaton pedig 800 000 HUF összeget sikerült nyerniük – ez az idei eszközfejlesztésre fordítható, amellyel tovább szeretnék bővíteni a Csaplár technikai hátterét, eszközparkját.

Takács Tímea igazgató a köszönetét fejezte ki a Magyar Kormánynak, Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a 2022-es évre beadott pályázatuk pozitív elbírálásáért.

Hangsúlyozta, hogy a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ a város kulturális élete szempontjából kulcsfontosságú intézmény, hiszen aktívan hozzájárul a város és a régió kulturális életének gazdagításához, a kulturális turizmus fellendítéséhez, a város regionális és nemzetközi népszerűsítéséhez. Ezért is elengedhetetlen eszköztáruk folyamatos fejlesztése és modernizálása, mely által megvalósul a helyi polgárok és a tágabb régió lakossága kulturális igényeinek a kiszolgálása.

(sh)