Pro Budajenő Egyesület fotópályázat

Hazai

Budajenő Község Önkormányzata
a Pro Budajenő Egyesület szakmai felügyelete és bonyolítása mellett fotópályázatot ír ki
Budajenő II. fotópályázata 2016-2017

1.) A pályázat nyitott, minden amatőr és profi fotós részére.

2.) Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb négy (4) fotó küldhető be, sorozat, képpár nem adható be.

3.) A képeket JPG formátumban kell eljuttatni a címre, sRGB színmódban.

4.) A pályázatra beküldhető képek hosszabbik oldala fix 2500 pixel. A fájlok maximális mérete 2 Mbyte lehet.
(A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3800 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség.)
A képek és nevezési lap együttes fájlmérete nem haladhatja meg a 15 Mbyte-ot. A kiállításra beválogatott képeket a kiíró rendező nagyíttatja le 30 × 20 cm-es méretben.

5.) A képek fájlneve: KategóriaSorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg (pl. A1_Tóth_Péter_Darvak_a_vetésen.jpg, B3_Kiss_János_Szeretteim.jpg, stb.).

6.) A beérkezett és pályázati kiírásnak megfelelő képek szerzőinek listáját a kiíró rendező feltünteti a https://www.facebook.com/foto.budajeno és/vagy a http://www.budajeno.hu oldalon.

7.) A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel.
Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Pro Budajenő Egyesületet jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

8.) Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, a pályázati díjat nem fizeti vissza a Pro Budajenő Egyesület a pályázónak.

9.) A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében mind elektronikus mind nyomtatott pl. katalógus formában, térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével. A kiállítás anyaga később elérhető lesz a https://www.facebook.com/foto.budajeno és/vagy a http://www.budajeno.hu oldalakon.
A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a Pro Budajenő Egyesület csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

10.) A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek.

11.) A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel nem lehet élni.

12.) A pályázati képek mellé nevezési lapot kell mellékelni, melynek mintája letölthető innen.

13.) Kategóriák

A Kötetlen (színes vagy monokróm)

B Budajenő (színes vagy monokróm)
A képek a fotóművészet eszközeivel fejezzék ki Budajenőhöz való kötődésüket. Budajenő kategóriába beletartozik Budajenő és testvérvárosai (Gaildorf és Gyergyóditró). A nevezési lap megjegyzés rovatában röviden le kell írni, hogy a “Budajenő” kategóriában nevezett kép hol készült, vagy miként kapcsolódik a településhez. A rendezőség arra kéri az alkotókat, hogy a pályázatot értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a települések gazdag épített örökségét, történelmi helyeit, a budajenőiek, gaildorfiak, ditróiak mindennapjait és ünnepeit, az itt élők és az ide dolgozni járók napi munkáját, a gyönyörű természeti környezetet, a települést övező tájakat, és a hely minden vonzerejét. Képeikkel villantsák fel a még fellelhető hagyományokat. Mutassák be a képeken, milyennek látják Budajenőt, örökítsék meg testvérvárosaikkal szövődött kapcsolataikat, az ott élők életét. Fotózzák le a Budajenőről elszármazott vagy itt élő híres embereket, vagy budajenőiek a világ más pontján való cselekedetéről szóljanak, esetleg átvitt értelemben fogalmazzák meg Budajenőt. A Pro Budajenő Egyesület több vezetett fotótúrát is tart a közeljövőben, illetve a település egyéb rendezvényei is kínálnak fotózási alkalmakat. A pályázni kívánók a FaceBook/ Fotópályázat Budajenő oldalon vagy Budajenő honlapján tájékozódhatnak ezekről, ahol a felkészülésüket segítő további információkat is találhatnak.

14.) Zsűritagok
1) Baán Katalin Ceglédi Fotóklub, E-MAFOSZ/b
2) Hipságh Gyöngyi Soproni Fotóklub, AFIAP, A-MAFOSZ/b
3) Liziczai Miklós Győri Fotóklub, A-MAFOSZ

15.) Nevezési díj
A fotópályázat nevezési díja pályázónként: 1500 Ft vagy 5 euró. A nevezési díj a Pro Budajenő Egyesület K&H Bank Zrt. HU95 1040 3208 5052 6774 5369 1008 számú bankszámlaszámára utalandó. (Az utalás megjegyzés rovatában feltüntetendő a Szerző neve, valamint a “Fotópályázat 2016-2017” megjegyzés.)

16.) Díjazás
Kötetlen kategória: I.-III. helyezett és a kiemelt képek: Könyvjutalom
Budajenő kategória: I. hely 30 ezer forintos vásárlási utalvány
II. hely 15 ezer forintos vásárlási utalvány
III. hely 10 ezer forintos vásárlási utalvány
Kiemelt képek: könyvjutalom

17.) Határidők
Beküldési határidő: 2017. május 3.
Zsűrizés határideje: 2017. május 17.
Értesítés az eredményről: 2017. május 22.
Díjazott képek nagy méretben küldése: 2017. május 26.
Kiállítás megnyitó és díjátadás: 2017. június 24.