„Pislákoló mécses”

Felvidék Hazai

január 18. – március 10.

A Gábriel Polgári Társulás „Pislákoló mécses”címmel vers és prózamondó versenyt / versklip versenyt rendez. Ezúttal ez a verseny is az online térbe kerül át. Nevezni a hazai és az egyetemes magyarság papköltőinek verseivel, valamint a magyar és a világirodalom istenes verseivel, prózáival illetve pozitív emberi értékeket hordozó művekkel lehet az alábbi kategóriákban:

  • I. kategória – alapiskola 1-3. osztálya
  • II. kategória – alapiskola 4-5. osztálya
  • III. kategória – alapiskola 6-7. osztálya
  • IV. kategória – alapiskola 8-9. osztálya
  • V. kategória – középiskola, felnőtt

A klipeket külön kategóriába soroljuk és külön is értékeljük.

Kérjünk a tanárokat, szülőket, buzdítsák diákjaikat, gyermekeiket, hogy vegyenek részt a versenyen és segítség őket az előadott mű választásában, valamint a versenyre való felkészülésükben. Minden fiatal előadó jelentkezését szeretettel várjuk.

A szervezők kérik a jelentkezőket vagy azok törvényes képviselőit, hogy a felvételeket lehetőleg MP4 formátumban készítsék el, egy kameraállásból (tehát ne legyen megvágva) és azt 2022. március 10-ig küldjék el a kijelölt helyre. A határidő után beküldött vagy feltöltött előadásokat nem tudjuk értékelni. Beküldéskor jelöljék meg a pályázó gyermek nevét és életkorát.

Az elkészült, legtöbb 3 perces, fekvőtájolású videókat az alábbi módon kérjük beküldeni:

Feltöltve a Google Drive-ra, majd a videót megosztási linkjét lekérve (jobbklikk ->linklekérése ->link birtokában bárki olvashatja), beilleszteni az alábbi nevezésiűrlap “Google Drive megosztható link” mezejébe, minden más kötelező adat megadásával együtt (segítség a videó feltöltéséhez és megosztásához ide kattintva elérhető).

A szakmai zsűri korosztályonként bírálja el a pályázatokat. Figyelembe veszik a versválasztást, előadás eredetiségét és ötletességét, valamint az előadásmódot. A kategóriák első három helyezettje jutalomban részesül. Minden pályázó névre szóló emléklapot kap majd. Az eredményhirdetésre 2021. április 30-án kerül sor.