„Pislákoló mécses”–vers-és prózamondóverseny

Felvidék Hazai
A Gábriel Polgári Társulás „Pislákoló mécses” címmel szavalóversenyt rendez. Nevezni a hazai és az egyetemes magyarság papköltőinek verseivel, valamint a magyar és a világirodalom istenes verseivel, prózáival, illetve pozitív emberi értékeket hordozó művekkel lehet az alábbi kategóriákban.
„Pislákoló mécses” – vers- és prózamondóversenyIllusztrációs felvétel (feepik)
  1. kategória – alapiskola 1-3. osztálya
  2. kategória – alapiskola 4-5. osztálya
  3. kategória – alapiskola 6-7. osztálya
  4. kategória – alapiskola 8-9. osztálya
  5. kategória – középiskola

Kérjünk a pedagógusokat, buzdítsák tanulóikat, diákjaikat, hogy vegyenek részt versenyünkön. Segítség őket az előadott mű választásában, valamint a versenyre való felkészülésükben. Minden fiatal előadó jelentkezését szeretettel várjuk.

Jelentkezési határidő: 2022. november 20.

A nevezés a jelentkezési lap segítségével történik, amelyet a következő e-mail címre kérünk eljuttatni:

A jelentkezési lapon tüntessék fel a versenyző nevét a kategória megjelölésével, a felkészítő/kísérő nevét, címét, egyéb elérhetőségét (pl. email cím, mobilszám). A jelentkezési lapon továbbá kérjük feltűntetni a vers/próza szerzőjét és a mű pontos címét, ill., hogy versről, vagy prózáról van-e szó.

Tekintettel arra, hogy az előző években a verseny online térbe került át, az ország távolabbi pontjairól és a határon túlról is érkeztek értékes előadások. Úgy döntöttünk, hogy számukra továbbra is lehetővé tesszük a versenyhez való csatlakozásukat. A szervezők kérik az Ipolyságtól keletre lakó és határon túli jelentkezőket, vagy azok törvényes képviselőit, hogy a felvételeket MP4 formátumban készítsék el, egy kameraállásból (vágás nélkül!). Az elkészült, max. 3 perces fekvő tájolású videókat (nem linket) az alábbi módon kérjük 2022. november 20-ig eljuttatni a  e-mail címe:

feltöltés Google Drive-ra, úgy, hogy lehető legyen a megosztás

A határidő után beküldött vagy feltöltött és nem megosztott előadásokat nem tudják értékelni. Beküldéskor jelöljék meg a pályázó gyermek nevét és életkorát.

A  gálaműsorral egybekötött döntőre 2022. december 3-án, szombaton kerül sor Komáromban. A döntőre a jelentkezők meghívót kapnak, amely tartalmazza majd a rendezvény részletes programját.