Példakép-díj 2021

Felvidék Külhoni

Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, de ebben a helyzetben még fontosabb a nők szerepe, az édesanyáké, a gondozóké. Ebben a járvány sújtotta nehéz időszakban is úgy érezzük, szükség van a példaképekre, így a Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás ismét női példaképeket keres.

Ha Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet, olyan sikeres embert, aki bebizonyította, nőként is lehet nagyot alkotni, szeretné, ha mindenki megismerné a történetét, a sikereit és az oda vezető utat, akkor jelölje Példaképnek.

A Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás 2021-ben is keresi a felvidéki magyar női példaképeket. Öt évvel ezelőtt Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismertük el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár ÉvaMolnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit a szervezet alapító elnöke kapták meg az elismerést, a tavalyi évben Klemen Teréziát díjaztuk, Tóth Klára pedig posztumusz kapta meg az elismerést.

Várjuk a jelöléseket a címre. Kérjük, adja meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és egy életrajzot, illetve egy ajánlást várunk, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre.

Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, regionális politikus, művész, író, pedagógus, kultúraszervező, egészségügyben dolgozó. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá, hogy valódi példaként szolgálhasson nemzetünk számára.

Bárkit lehet jelölni, aki méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat 2021 augusztus 15-ig várjuk. A kuratórium ez után dönt. A kuratórium tagjai: Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella, Neszméri Tünde, Zupko Mária és Bauer Edit.

Az elismerést ünnepélyes keretek között adjuk át ősszel (természetesen, ha ezt a hatósági intézkedések lehetővé teszik). Kérjük a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.