Páva Népi Előadó-művészeti Minősítés

Online Hazai

A Hagyományok Háza a népi előadó-művészeti alkotások minősíttetésére és népi előadó-művészeti minősítő cím elnyerésére felhívást tesz közzé.
I. A minősítés kritériumai
A népi előadó-művészeti alkotások minősítésére a Hagyományok Háza főigazgatója minősítő zsűrit kér fel. A zsűri véleményezi a minősítés céljából benyújtott alkotásokat. Az alkotás meghatározása szakáganként eltérő.
Nagy Páva minősítési besorolást kap az a népi előadó-művészeti alkotás, amely egyedi jellegű, kiemelkedő művészi értéket képvisel, magas színvonalon jeleníti meg a magyar, illetve valamely magyarországi nemzetiség népművészeti hagyományait, a hagyományos stíluselemeket és technikai megvalósítása, előadói színvonala és folklorisztikai hitelessége kifogástalan. Páva minősítési besorolást kap az a népi előadó-művészeti alkotás, amely esztétikai és technikai szempontból is színvonalasan, folklorisztikailag hitelesen jeleníti meg a hagyományos stíluselemeket.
II. Pályázók köre
A kérelmezők népzene, néptánc és népmese szakágakban adhatják be kérelmüket, hagyományőrző, revival amatőr és hivatásos kategóriában, korhatári megkötésekkel.
III. A kérelem (pályázat) benyújtása
1. online adatlap
Az alkotás minősítését kérelem benyújtásával kell kezdeményezni. A kérelem online pályázati adatlapon nyújtható be, emellett a kitöltött kérelmet postai úton is be kell küldeni.
Postacím: 1251 Budapest, Pf. 23.
2. szolgáltatási díj
Az alkotások minősítésének igazgatási szolgáltatási díja alkotásonként 1.500 Ft.
3. videómelléklet
A kérelemhez mellékelni kell a szakáganként meghatározott terjedelmű és tartalmú videómellékletet.

A kérelem benyújtásának határideje: 2022. március 20., vasárnap 24.00 óra

IV. Színpadi bemutató
A színpadi bemutató alkalmával a videón előzetesen megküldött alkotások közül csak azt vagy azokat kell bemutatni, amelyek minősítését kéri a kérelmező.
A színpadi bemutató helyszíne és időpontja: Hagyományok Háza, Budapest, 2022. május 1.

További információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/pavaminosito