Partnerségi keretmegállapodás pályázat

Kárpát-medence EU

A felhívás célja a mikrofinanszírozás és a szociális vállalkozások finanszírozása területén aktív hálózatokkal 4 éves partnerségi keretmegállapodások létrehozása a 2022-2025 közötti időszakra. A finanszírozandó tevékenységek magukban foglalják többek között az ismeretterjesztő tevékenységeket, a tagok közötti kölcsönös tanulást, kutatási tevékenységeket és a szakpolitikák kialakításához való hozzájárulást.
A szociális vállalkozások és a mikrovállalkozások kulcsfontosságúak a szociális jogok európai pillérében megfogalmazott számos elv megvalósításában. Az e téren zajló fejlődés támogatása érdekében a Bizottság együttműködik az uniós szintű hálózatokkal az uniós, nemzeti és helyi szintű tájékoztatási tevékenységeiben. Az uniós szintű hálózatok szintén kulcsfontosságú partnerek a jövőbeni szociális gazdaságra vonatkozó cselekvési terv konzultációjában és végrehajtásában, valamint számos más politikai ügyben. Ez a partnerség növeli e hálózatok azon képességét, hogy aktívan hozzájáruljanak az EU ezen a területen zajló politikai kidolgozásához és végrehajtásához.

A Bizottság elvárja:

– kihasználni a hálózatok szakértelmét a szociális vállalkozások, a mikrovállalkozások és támogató szervezeteik / közvetítőik által a különböző tagállamokban tapasztalt kihívások (és azok kezelésének módjai) terén;

– és támogatni kell uniós, nemzeti és helyi szintű ismeretterjesztő tevékenységeiben azzal a céllal, hogy biztosítsák az uniós szintű politikák és kezdeményezések tudatosságát, hozzájárulását és végrehajtását a szociális vállalkozások és a mikrovállalkozások finanszírozásának támogatása terén.
Pályázati azonosító: ESF-2021-OG-NETW-MF-SE-FPA

Státusz: nyitott

Határidő: 2021.09.28.

Keretösszeg: 6 400 000 EUR

Támogatási forma: Vissza nem térítendő

 

További információk: https://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/3969