Pályázatok kreatív diákoknak és felnőtteknek

Hazai
Pályázatok kreatív diákoknak és felnőtteknek

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő 2019-ben is meghirdeti kreatív pályázatait. Az “Ember és Természet” fotós és a “Köztünk élnek” amatőr filmes pályázatok mellett 2019-ben először lehet nevezni az Öveges Professzor híres kísérletei inspirálta “Légy te a Professzor!” pályázatra, és szintén először kerül megrendezésre az Országos Pet-racing, a műanyag flakonokból készült autók versenye is.
Pályázati kiírások és nevezés: http://www.godollofilmfest.com

“Ember és Természet”
Az “Ember és Természet” kárpát-medencei fotóversenyre felső tagozatos és középiskolás diákok pályázhatnak. A versenybe olyan fotókat várunk, amelyek az ember és a természet kapcsolatát, szépségét, értékét és hibáit mutatják be, továbbá egyedi, művészi aspektusból láttatják, érzékeltetik a természettel való kapcsolatunkat. Ebbe beletartozhat a természetfotó, de az olyan alkotás is, ami sokkoló, figyelemfelkeltő és elgondolkodtató.
2 szekcióban lehet nevezni:
– Természetfotó
– “Ezek is mi vagyunk”
Díjazás: Az I-II-III. helyezettek értékes díjakat kapnak (20-60 ezer forint).
Nevezési időszak: 2019. január 15-április 10.
Nevezni kizárólag elektronikusan, az online nevezési lap beküldésével lehet.

“Köztünk élnek”
A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő kárpát-medencei filmversenyt hirdet, amelyen amatőr filmesek mutathatják meg, hogy szerintük ki, vagy kik azok az emberek, csoportok, civil szervezetek ma a Kárpát-medencében, akik a természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végeznek.
Az amatőr filmpályázatra az őket bemutató rövidfilmekkel lehet nevezni.
Nem a film művészeti értéke és technikai minősége, hanem a riport témája, az ember vagy a csoport tettének és tevékenységének bemutatása fő cél. Ugyanis fantasztikus emberi tettek vannak körülöttünk a mindennapokban. Szeretnénk felhívni a figyelmet a munkájukra, megadni számukra a közösség elismerését. Segítsük őket együtt a későbbiekben!
Nevezési időszak: 2019. január 10-április 10.
Egy pályázó maximum 2 rövidfilmmel pályázhat. A film hossza 3-15 perc között lehet.
Pályázni kizárólag elektronikusan, az online nevezési lap kitöltésével lehet.
A pályázatra nevezett filmeket szakmai zsűri bírálja el. A zsűrizett filmek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál idején (2019. május 24-26.) a nagyközönség számára vetítésre kerülnek az Alsóparkban, az itt felállított LED-falon. A díjak kiosztására a Fesztivál Természet- és Környezetvédelmi Gáláján, 2019. május 26-án kerül sor.
Díjazás: összesen 1 millió forint értékben kerülnek díjak kiosztásra a fenti kategóriák szerint (kiegészítve a különdíjakkal).

“Légy te a Professzor!”
A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő pályázatot hirdet általános- és középiskolások számára kísérleti eszköz, szemléltető modell vagy makett megtervezésére és megvalósítására a 40 éve elhunyt Öveges József professzor emléke előtt tisztelegve.
Az általános iskolák 5. és 6. évfolyamából elsősorban makettek és működő modellek készítését várjuk, a 7. évfolyamtól a 12. évfolyamig saját tervezésű kísérleti eszközök, működő modellek alkotását javasoljuk.
Nevezni lehet csapatban és egyénileg is. Egy csapat több pályaművel is pályázhat.
Díjazás: Minden kategória győztese 100 000 forint jutalomban részesül, továbbá a helyezettek oklevelet és különdíjakat kapnak.
A pályaművek foglalkozhatnak a “klasszikus” vizes kísérletekkel (pl. Heron-kút, önmagát tápláló szökőkút, “működő” vízerőmű, ami valamilyen munkát végez), illetve eredeti módon modellezhetnek, vagy magyarázhatnak természeti jelenségeket. A témába belefér az energia/megújuló energia témakörében létrejövő kísérleti összeállítás is.
Nevezési időszak: 2019. március 1-április 15.
Nevezni az online nevezési lap kitöltésével lehet.
A legjobb pályaműveket meghívjuk a Fesztiválra, ahol egy kiállítás keretében bemutatásra kerülnek.
A díjátadóra 2019. május 26-án 14 órától kerül sor.

I. Országos PET-racing
A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő Pet-versenyautók gyártására és versenyére hirdet pályázatot általános- és középiskolások számára.
Lehetőség van csapatos és egyéni nevezésre is.
Díjazás: Minden kategória győztese 100 000 forint jutalomba részesül! A helyezettek oklevelet és különdíjakat kapnak.
A legszebb és legkreatívabb autó különdíjat kap.
Nevezési időszak: 2019. március 1-május 10.

A beérkezett pályaműveket egy kiállítás keretein belül tekinthetik meg a látogatók a verseny napjáig.
Nevezni az online nevezési lap teljeskörű kitöltésével lehet.

A verseny 2019. május 26-án 13-14 óra között lesz Gödöllőn. A pálya hossza 30 méter, egy futamon egyszerre 4 autó indulhat. Az autók díszítése kötelező.

További részletek: http://www.godollofilmfest.com – Pályázatok
Sajtókapcsolat:
Doró Viktória

06 30 343 5394