Pályázat Mátyás király év tiszteletére

Zenta Külhoni

Pályázatot hirdettek a Mátyás király-emlékév tiszteletére

Zenta község önkormányzata, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, valamint a Zentai Történelmi Levéltár és az Idegenforgalmi Szervezettel együttműködve közös pályázatot hirdetett a Mátyás király emlékévhez kapcsolódóan.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja, Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ igazgatója, ifj. Fodor István, a Zentai Történelmi Levéltár igazgatója és Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója ismertették, hogy a pályázatot több kategóriában és korcsoportban írták ki.

1. Az óvodások szabadon választható technikákkal készült képzőművészeti alkotásokkal.

2. Az általános iskolások képzőművészeti alkotásokkal és fogalmazásokkal. Az óvodások és általános iskolások pályamunkáinak a címe: Mátyás király udvarában jártam.

3. A középiskolák tanulói, valamint a felnőttek pedig esszékkel jelentkezhetnek Mátyás király Zentája címmel.

4. Városnapi fotópályázat Fény, árnyék, szín címmel. Várják a Zentáról digitális technikával készült egyedi fényképeket. A fotópályázat mindenki korosztály számára nyitott.

A Zentai Történelmi Levéltár a Zentai Könyvtárral együtt munkanapon a megszokott munkaidőben várja azokat, akik munkájuk elkészítéséhez kutatásokat szeretnének folytatni. A pályamunkák beadási határideje június 30-a, illetve a fotópályázaté augusztus 31-e, az átadás helye pedig a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ épülete, Posta utca 18., 24400 Zenta. Az eredményhirdetés és a díjátadó ünnepség várhatóan szeptemberben, a városnapi ünnepségsorozat keretében lesz.

Rúzsa Mária

 

Forrás: VajdaságMA