Pályázat gyergyószentmiklósiaknak

Gyergyószentmiklós Külhoni

A Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont az Élmény Alap segítségével újabb pályázatot hirdet gyergyószentmiklósi magánszemélyek, csoportok számára. Dániel Botond, a központ vezetője ismertette a tudnivalókat, mellette pedig az első kiíráson támogatott Bakos Anikó ökológus is beszámolt tapasztalatairól.

Az Élmény Alap ösztöndíj elnyerésének feltétele, hogy a támogatottak is felajánlanak valamit a közösségnek.

Tudnivalók: Az Élmény Alap célja a gyergyói fiatalok támogatása abban, hogy aktív élményekben részesüljenek a természetben és emberi közösségekben. Fontos, hogy fejlődjön kezdeményező készségük, közösségi gondolkodásuk, megtapasztalják a tanulás- és tehetségük kibontakoztatásának örömét.

E kiírás elsősorban 14-25 év közötti fiataloknak szól – magánszemélyeknek és csoportoknak. A programok megvalósulási ideje a 2018-as év, illetve a 2019-es év első féléve.

Jó tudni, hogy a pályázók számára november 3-án egész napos felkészítőt, pályázatíró képzést tartanak.

A pályázatokat elektronikus formában november 22-ig kell beküldeni.

A pályázók a tervek szerint az idei városnapokon személyesen is bemutatják pályázataikat a kuratórium tagjainak és szintén a december eleji városnapokon hirdetik ki a nyerteseket is. A részletes kiírás és az űrlapok október 22-től lesznek elérhetők az Élmény Alap honlapján.

További információk: https://szekelyhon.ro/aktualis/elmeny-alap-gyergyoszentmiklosi-fiatalok-projektjeit-tamogatjak