Ösztöndíjfelhívás középiskolásoknak

Hazai
Ösztöndíjfelhívás

A UWC Magyarországi Egyesülete meghirdeti kétéves külföldi ösztöndíjpályázatát. Idén 3 kategóriában pályázhattok. Az iskolák nevére kattintva bővebb információhoz juttok az iskolák elhelyezkedéséről, sajátosságáról, a tanulható tantárgyakról.
Ösztöndíj-kategóriák:

Need-based típusú ösztöndíjak
UWC South East Asia: http://uwc.hu/iskolak/uwc-south-east-asia (Szingapúr) és UWC Thailand: http://uwc.hu/iskolak/uwc_thailand (Thaiföld): Az iskolák a pályázó családok anyagi hátterének függvényében járulnak hozzá a tandíjhoz és indokolt esetben a tandíjon kívüli költségekhez. Az ösztöndíjak pénzügyi részleteiről bővebben http://uwc.hu/osztondijak/penzugyi-reszletek oldalon olvashatsz.

Hátrányos helyzetű diákoknak felajánlott ösztöndíj
UWC Adriatic:http://uwc.hu/iskolak/uwc-adriatic (Olaszország): Az ösztöndíj pénzügyi részleteiről http://uwc.hu/osztondijak/penzugyi-reszletek oldalon, arról pedig, hogy kik pályázhatnak, http://uwc.hu/osztondijak/kik-jelentkezhetnek-hh oldalon olvashatsz.

Részösztöndíjak
UWC Dilijan: http://uwc.hu/iskolak/uwc-dilijan (Örményország) és UWC Changshu China: http://uwc.hu/iskolak/uwc-changshu (Kína). A tandíjhoz ezen iskolák tanévenként legalább 4,5-5 millió forint hozzájárulást várnak. Az ösztöndíjak pénzügyi részleteiről és arról, hogy miért érdemes ezekre az ösztöndíjakra jelentkezni, bővebben http://uwc.hu/osztondijak/penzugyi-reszletek oldalon olvashatsz.
A jelentkezők egyszerre csak egy típusú ösztöndíjra pályázhatnak.
Az ösztöndíjakat azok a 2017. szeptember 1-jén 16. életévüket már, de 19. életévüket még be nem töltött középiskolások pályázhatják meg, akik érettségi vizsgájukat 2018-ban vagy 2019-ben tennék le, nyitottnak és talpraesettnek érzik magukat ahhoz, hogy két évig multikulturális környezetben, egy idegen országban éljenek és tanuljanak, és
– magyar állampolgárok és beszélnek magyarul vagy
– nem magyar állampolgárok, de legalább a második megkezdett tanévüket végzik magyarországi oktatási intézményben és beszélnek magyarul.

Az ösztöndíjpályázat jelentkezési határideje 2017. január 5. 23:59 h. A válogatási folyamatról http://uwc.hu/osztondijak/valogatasi-folyamat oldalon olvashatsz.

Aki több ország nemzeti bizottsága által meghirdetett ösztöndíjpályázat jelentkezési feltételeinek is megfelel, az is csak egyben jelentkezhet az ösztöndíjpályázatra.
A UWC Magyarország tagjaival, jelenlegi és volt UWC-s diákokkal és szüleikkel az ország számos pontján találkozhatsz nyílt napjainkon, melyek folyamatosan frissülő listáját http://uwc.hu/osztondijak/nyilt-napok oldalon éred el.
Az egyesületünkkel, az ösztöndíjakkal és a válogatási folyamattal kapcsolatos kérdéseidre választ kaphatsz a http://uwc.hu/osztondijak/gyakori-kerdesek oldalon, elérhetőségeinket pedig a http://uwc.hu/kapcsolat oldalon találod.