Ösztöndíjas program

Felvidék Hazai

szeptember 3. – szeptember 30.

 

Egyedülálló ösztöndíjas program indul a határon túli, vállalkozni vágyó, felsőoktatásban tanulók számára a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) és a Hungarian Startup University Program (HSUP) közös együttműködésében.

MIK Start HSUP-val alkotott közös célja, hogy a határon túli és a diaszpórában élő magyar tehetségek segítséget kaphassanak vállalkozásaik indításakor, tőkével és nemzetközi kapcsolatokkal vághassanak neki az innovációnak.

A MIK Start programra itt lehet regisztrálni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9tS4S2gaEYia4uDr_oksISmUgmiJYZlI-0N2kfnPyEBp3tQ/viewform

A program szervezői 300 külhoni hallgató jelentkezését várják, akik az immáron 8 alkalmas élő, valamint online képzésen is részt vesznek majd.

Az év végén leadásra kerülő projekt ötletek közül szakmai zsűri válogatja ki azokat a projekteket, amelyek 2022-ben ösztöndíjas támogatásban részesülhetnek majd, így a képzés immáron két féléven keresztül támogatja a tanulni vágyókat.

A két féléves program során a diákok a MIK Start 8 alkalmas gyakorlati képzése mellett, a HSUP digitalizált tananyagján keresztül készülhetnek fel a vállalkozás indítására. A második félévben ösztöndíjban részesülő hallgatók csapatokat alkothatnak, a félév végén pedig akár befektetést is szerezhetnek neves, magyarországi befektetőktől.

A felület a regisztrációs időszak után október 1-jétől fogadja a hallgatókat, melyet a folyamatos képzés október 5-től kezdve egészít majd ki.

A programba jelentkező diákok szakmai tudásra, nemzetközi kapcsolatokra, mentorációra és folyamatos partneri lehetőségekre tehetnek szert. Jelentkezni a Magyar Ifjúsági Konferencia weboldalán lehet.