Ösztöndíj hiányszakmákat tanuló diákoknak

Ösztöndíj

Szabadka Város kiírta ösztöndíj-pályázatát azon diákoknak, akik valamilyen hiányszakmát választottak maguknak. Elsősorban műszaki jellegű szakokról van szó. Azok jelentkezhetnek, akik őszre kezdik meg a középiskola első osztályát. Összesen 30 ösztöndíjat osztanak ki. A nyertesek 10 hónapon keresztül havi 3 ezer dinárt kapnak.

Hiányszakmának számítanak a következők: lakatos, ipari mechanikus, gépjárművezető, villanyszerelő. Ezeket a szakmákat az Ivan Sarić Műszaki Iskolában tanulhatják a fiatalok, tehát onnan várják a pályázatokat. A Politechnikai iskolából azok jelentkezhetnek, akik a következő szakokra iratkoztak: bútorkészítő, építőipari alapmunkálatok végzője.

A pályázás feltétele, hogy a diákok szerb állampolgárok legyenek, s a középiskolák nappali tagozatos tanulói.

A diákok elveszítik jogosultságukat, ha félévkor két tantárgyból is negatív osztályzatot kapnak, ha hamis adatokat közölnek, vagy ha felhagynak tanulmányaikkal.

Pályázati űrlapok a városi Ügyfélszolgálaton kaphatók a városháza épületében, vagy letölthetőek az Internetről: http://subotica.rs/index/page/lg/cp/id/12833. A pályázatokat személyesen lehet átadni ugyanott augusztus 7-éig a következő megjelöléssel: “Prijava za konkurs za dodelu stipendije za učenike prvih razreda srednjih škola”.

Bővebb információ a Társadalmi tevékenységek osztályán kapható a városháza 3. emeltén a 305-ös irodában, vagy a következő telefonszámon: 024/626-883.