„Összefogás a kárpátaljai közösségekért!”

Felvidék Külhoni
A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Civil Központok országos hálózata, valamint a Katolikus Karitász együttműködésével 2022. adventi időszakában adománygyűjtést szervez kárpátaljai magyar óvodák, gyermekotthonok, bentlakásos intézmények, általános-és középiskolák, kollégiumok számára.
Az adománygyűjtés során 23 olyan intézménynek szervezik gyűjtést, amelyek szórványtelepüléseken működnek Kárpátalján. A Civil Központok felvették a kapcsolatot az adott intézményekkel, és felmérték azon adományok körét, amelyekre a jelenlegi helyzetben a leginkább szükségük van. Az igények között tartós élelmiszerek, felnőtt és gyerek téli ruházat, tanszerek, játékok szerepelnek.
A Nógrád Megyei Civil Központ a nagybocskói Romzsa Tódor Katolikus Karitasz Óvoda gyermekei számára szervezi az adománygyűjtést.
A csomagok kiszállítása Kárpátaljára a december elején történik a Katolikus Karitász közreműködésével annak érdekében, hogy a kárpátaljai szórványtelepüléseken élő gyermekekhez még karácsony előtt eljuthassanak az adományok.
Az országos adománygyűjtő kampányt a korábbi években megszervezett Adventi Civil Börzéhez hasonlóan idén is támogatta Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.
Az ő gondolatai a kárpátaljai magyar közösségek megsegítését szolgáló adventi civil összefogásról: