Országos képzőművészeti verseny 2021/22

Felvidék Külhoni

2021. 09. 29. – 2022. 03. 15.

 

Szlovák Köztársaság Önkéntes Tűzoltó Szövetsége az Önkéntes Tűzoltók Ifjúsági Bizottságával együttműködve meghirdeti a 2021/22-es tanévre 19. Országos Képzőművészeti Versenyét.

A verseny témája: A tűzoltók munkája a pandémia idején.

A verseny időpontja: 2021. október-2022. március.

A versenybe három kategóriában várják a pályamunkákat:

I. óvodások

II. az alapiskolák 1-4. évfolyamának tanulói

III. az alapiskolák 5-9. évfolyamának tanulói

A versenyt a Požiarnik folyóiratban és az Önkéntes Tűzoltók Szövetsége internetes oldalán hirdetik meg.

Az országos versenybe 2022. március 15-ig várják a pályamunkákat, mégpedig a Szlovák Köztársaság Önkéntes Tűzoltó Szövetsége területi illetve járási kirendeltségeire. A területi illetve járási kirendeltségek listája és címe megtalálható a www.dposr.sk internetes oldalon.

A területi illetve járási kirendeltségeken a beérkezett képzőművészeti alkotásokat elbírálják, és minden kategóriából a három legszínvonalasabbnak ítélt munkát, azaz összesen 9 alkotást továbbítják 2022. március 31-ig az Önkéntes Tűzoltó Szövetség országos titkárságára.

Valamennyi munkán pontosan fel kell tüntetni:

  1. a rajz melyik kategóriába tartozik és hány éves az alkotója
  2. a tanuló vezeték- és keresztnevét
  3. az iskola vagy az egyéb intézmény nevét és címét
  4. a gyerek illetve tanuló lakcímét a járás megjelölésével
  5. telefonszámot vagy email-címet, ahol a munkákat beküldő személy elérhető.Az országos fordulóba jutott munkákat 2022 áprilisában bíráló bizottság értékeli, a döntést és a helyezéseket a Požiarnik folyóiratban illetve a www.dposr.sk internetes oldalon közlik. A győztes munkák alkotói, a gyerekek, tanulók iskoláit, intézményeit levélben értesítik, és egyben meghívják őket az ünnepélyes díjátadásra. A nyertesek a díjakat 2022. júniusában a Szlovák Köztársaság Önkéntes Tűzoltó Szövetsége és az Országos Ifjúsági Szövetség égisze alatt megrendezett ünnepélyes díjátadón veszik át. A verseny meghirdetői fenntartják a jogot a díjnyertes munkák megtartására illetve felhasználására a tűzvédelem, az önkéntes tűzoltók munkájának propagálási céljaira. Ugyancsak jogot formálnak azoknak a kiadványaikban való ingyenes közlésre az érvényes szerzői jogok értelmében.(BM/Felvidék.ma/dposr.sk)