ÖregSZEM fotópályázat

Online Hazai

ÖregSZEM 2021 – Fotópályázat nyugdíjasoknak és a fiataloknak, hogy a nyugdíjasok mindennapi életét hitelesen bemutassák.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2021. évi fotópályázatán a hazai és határon túli magyar amatőr fotóbarátok három kategóriában – 1.) 20 éves korig, 2.) 20–64 éves korig, 3.) 65 éves kor felett – egyéni pályázatot nyújthatnak be.

A fotópályázat témája és célja: bemutatni az idős, nyugdíjas emberek életének szépségeit, örömeit, gondjait, magánya és társas kapcsolatai tartalmát és jelentőségét. Érdeklődéssel fogadjuk a koronavírus-világjárvány idősekre gyakorolt hatásai művészi bemutatását! A pályázat hozzá kíván járulni az aktív időskor érdekében, a mozgás, az élethosszig tanulás, az információs aktivitás növeléséhez.

Csak eddig nem publikált, korábbi pályázatunkon vagy más pályázatokon nem szerepelt képekkel pályázzanak, amelyek felett teljes szerzői és felhasználási joggal rendelkeznek, és amelyek témája nem ellenkezik sem a származási ország, sem az Európai Unió jogi rendelkezéseivel, sem a képen ábrázolt személyek személyiségi jogaival.

Egy pályázó bármilyen technikával (fényképezőgép, mobil telefon stb.) készített, legfeljebb 5 képet, ezen belül egy legfeljebb 5 képből álló képsorozatot küldhet be. A képeket akár fekete-fehérek vagy színesek, lehetőség szerint DIGITÁLIS (.jpg) formában kérjük beküldeni. Minimális felbontása legalább 1500 × 2000 pixel (2,5 Mp) legyen. Kérünk minden egyes képet egyenként csatolni a beküldő e-mailhez.

A pályázók töltsenek ki nevezési lapot számítógéppel, Word programmal a mellékelt minta szerint. A nevezési lapon fel kell tüntetni – nevező személy teljes nevét és életkorát, – pontos lakcímét; – levelezési címét, elérhetőségeit: telefon, e-mail-cím. – A beküldött képek sorszámát és címét, a képek .jpg-megjelölésével egyezően (a forma nem kötelező, csak a tartalom fontos). A nevezési lapot a képekkel együtt kérjük beküldeni e-mailben. A nevezési lap fájlneve: Családnév_Keresztnév_kategória.doc

A meghirdetett témának nem megfelelő vagy gyengébb minőségű képeket a zsűri nem értékeli! A zsűri által kiállításra javasolt képeket a NYOSZ rendeli meg egy fotólaborban, és gondoskodik a kiállítások megszervezéséről.

A kategóriánként kiemelt, legjobbnak minősített képeket tárgyjutalomban részesítjük, I–II–III. minősítésről, az esetleges különdíjakról oklevelet a kiállítás megnyitásakor nyújtjuk át.

A beküldött képeket a NYOSZ szerzői jogdíj és felhasználási díj fizetése nélkül, de a szerző nevének feltüntetésével nyilvánosságra hozhatja a fotópályázat, a fotókiállítás és a NYOSZ népszerűsítése érdekében. Csak azok vegyenek részt ezen a pályázaton, akik ezt engedélyezik! Nevezési díj nincs.

Beküldési határidő: 2021. augusztus 20.

Beküldési e-mail-cím: .

Zsűrizés: 2021. szeptember 20-ig.

 

További információk: https://palyazatok.org/oregszem-fotopalyazat/