Nyílt pályázati felhívás

Felvidék Hazai

2021. 12. 03. – 2022. 01. 05.

 

Pályázat Magyarországgal szomszédos országok magyarlakta területein működő könnyűzenei koncerthelyszineken, magyar fellépőkkel megvalósuló élőzenei koncertprogramok támogatására

Pályázók köre: határon túli székhelyű és/vagy határon túli működési területű, az év nagy részében folyamatosan működő (minimum évi 5 hónapos intervallumban) könnyűzenei fellépéseknek helyszínt biztosító, Magyarországgal szomszédos országok magyarlakta területein működő intézmények (klubok, művelődési házak, szórakozóhelyek) és rendezvényszervezők, mint jogi személyek, valamint nem önálló jogi személy esetében annak jogi személyiséggel rendelkező fenntartója vagy egyéni vállalkozók, egyéni cégek.

Támogatott pályázat megvalósítása során az alábbi céloknak kell megvalósulniuk:

 • a megvalósítási időszak során minimum tíz különböző, magyar könnyűzenei műfajba besorolható együttes felléptetése,
 • a támogatott koncerteknek a vállalt évadon belül havonta legalább egyszer, különböző naptári napokon kell megvalósulniuk,
 • művészi értékkel bíró, élőzenei koncertek megvalósítása (Az élőzenei kitétel egyaránt érvényes az együttes/szólista/énekes produkciójára és a kíséretre is. A Kollégium ugyanakkor méltányolható szakmai indokokra tekintettel elfogadhat elektronikus zenei támogatást. A felvett alapra történő élő éneket a Kollégium nem tekinti élőzenei produkciónak. Tribute zenekarok vagy a repertoár 50%-át meghaladó mértékben feldolgozásokat játszó zenekarok koncertjeit a Kollégium nem támogatja.),
 • kizárólag belépődíjas koncertek.
 • A Kollégium kizárólag belépődíjas koncertek megvalósítását támogatja.
 • A Kollégium kizárólag határon túli magyarlakta területeken megvalósuló programokat támogat.
 • A támogatott koncertek között a Hangfoglaló Program más alprogramjában (pl. előzenekari, induló előadói) támogatott koncertek nem számolhatóak el!
 • A pályázatnak nem célja nyári fesztiválok vagy alkalmi jellegű rendezvénysorozatok támogatása!
 • A megvalósítás időszakában a Hangfoglaló Programiroda munkatársai a helyszínen ellenőrizhetik a kommunikációs elemek kihelyezését és megfelelő használatát.
 • A támogatott koncerthelyszín működtetője a megvalósítás időszakában köteles együttműködni a Hangfoglaló Programirodával, a támogatott koncertekről kellő időben információkat szolgáltatni a Programiroda munkatársainak.
 • Jelen pályázati felhívás lehetőséget biztosít határon túli magyar zenekarok/előadók saját országukon kívüli, de magyarlakta területeken történő felléptetésére is.

Igényelhető támogatás: koncertenként minimum 100.000 Ft, legfeljebb 300.000 Ft, összesen maximum 3.000.000 Ft pályázatonként.

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül lehet 2022.január 5-ig .

Bővebb információt az alábbi linken találhatnak.