Nyilas Misi-ösztöndíj

Erdély Külhoni

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A NYILAS MISI TEHETSÉGTÁMOGATÓ EGYESÜLET ÖSZTÖNDÍJÁRA – 2021/2022-es támogatási év

Kik pályázhatnak?

Olyan szülők/gyámok pályázhatnak, akiknek igazolhatóan jó képességű gyermeke a 2020/2021-es iskolai évben magyar nyelven tanult 6., 7., 8., 9. vagy 10. osztályban a romániai magyar közoktatásban (beleértve ebbe a szaklíceumi oktatást és a szakoktatást is!), és teljesíti az alábbi feltételeket:

  1. A család anyagi helyzete megnehezíti a gyermek továbbtanulását; az egy családtagra eső reális jövedelem nem haladja meg a havi nettó 1200 lejt.
  2. A szülő vállalja, hogy támogatás esetén legalább érettségiig (szakoktatásban tanulmányai befejezéséig) tőle telhetően biztosítja gyermeke továbbtanulását a romániai magyar közoktatásban.
  3. Csak olyan tanulók szülei pályázhatnak, akiknek gyermeke a most lezárult tanév végén legalább 8,50-es általánost ért el.

A pályázat leírása

Az ösztöndíjprogram célja, hogy a nehézségekkel küzdő, hátrányos helyzetű családok tehetséges gyermekei is tovább tanulhassanak, középiskolát végezhessenek és érettségizzenek, egyetemi diplomát szerezzenek vagy szakmát tanuljanak. Ezért a pályázati úton elnyerhető ösztöndíjtámogatás a Tehetségtámogató Program keretében 7., 8., 9., 10. vagy 11. osztályban kezdődik, és amennyiben a támogatás feltételei adottak, érettségiig (illetve a szakiskola elvégzéséig) tart. Azok, akik ezt követően posztliceális képzésben vagy egyetemen folytatják tanulmányaikat, továbbra is ösztöndíjasok maradhatnak, a támogatók a Barátság Program keretében segíthetik őket.

Az elnyerhető alapösztöndíj évi 216 000 (havonként 18 000) forintnak megfelelő összeg. A legkiválóbb eredményekkel rendelkező tanulók érdemösztöndíjat nyerhetnek el. Ennek összege évi 324 000 (havi 27 000) forint. Erre a frissen pályázó tanulók is jogosultak lehetnek.

 

Az alábbiakban letölthető pályázati csomag (felhívás, adatlap, űrlap a pályázó tanuló jellemzésére) minden pályázattal kapcsolatos tudnivalót tartalmaz.

Felhívás 2021

Pályázati adatlap 2021

Űrlap tanuló jellemzésére

 

A pályázatok benyújtásának határideje 2021. augusztus 31.

 

A pályázat postai úton vagy elektronikusan nyújtható be az alábbi címre:

Asociaţia de Protejare a celor Talentaţi „Nyilas Misi” 400095 Cluj-Napoca, str. Iuliu Maniu nr. 2, ap. 3, jud. Cluj,

illetve a nyilas_misi@yahoo.com e-mail címen.

 

A pályázat részleteiről az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni:

Telefonszám: 0264-531153, e-mail cím:

Ügyfélszolgálat: munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között.

 

További részletek a NYILAS MISI TEHETSÉGTÁMOGATÓ EGYESÜLET honlapján olvashatók.