Növényvédelmi Fotópályázat

Hazai

Tisztelt gazdálkodók, tisztelt növényvédős kollégák!

Az AgrárUnió 2018. tavaszán KárKép.hu (www.karkep.hu) néven elindította tematikus növényvédelmi weboldalát, ahol sok-sok fényképfelvételen keresztül igyekszünk bemutatni a mezőgazdasági termelésnek ezt a meghatározó fontosságú részét. Hiszünk ugyanis abban, hogy sok gazdálkodó számára tudunk érdemi segítséget nyújtani azzal, ha bőséges képi anyagon keresztül bemutatjuk a legfontosabb kártevőket és kórokozókat, segítve ezzel azok korai felismerését és az ellenük való eredményes védekezést. Az oldal szerkesztése során megbizonyosodtunk arról, hogy igazán értékes, sokak számára segítséget nyújtó fényképfelvételeket csak a földeket járó, napjait ott töltő ember tud készíteni. Ma már majd’ mindenki zsebében lapul egy okostelefon, amellyel jó minőségű felvételek készíthetők, mint ahogy bizonyára készülnek is ilyenek.

Mivel szeretnénk, hogy ezek nyilvánosságot kapjanak és sokak okulására szolgáljanak, meghirdetjük a „2018 Növényvédelmi Fotója” pályázatot. Ide várjuk mindazokat a felvételeket, amelyek valamilyen növényvédelmi tárgyban születtek, legyenek azok gyomirtással, rovarkártétellel, vagy gombabetegségekkel kapcsolatosak. Célunk nem a profi elkészítésű felvételek díjazása, hanem azoké, amelyek „életszagúak” és bemutatják a növényvédelmi munka nehézségeit, a jó minőségű termésért folytatott küzdelmet.

A fényképek beküldését a KárKép weboldal erre szolgáló felületén lehet megtenni. A beküldött anyagnak legalább 300 kB méretűnek, fekvő formátumúnak és minimum 1290×968 pixel kiterjedésűnek kell lennie. A beküldéskor az „Egyéb közlendő” rovatban kérjük feltüntetni a „Fotópályázat 2018” szöveget. A fényképfelvételnek 2018. november 30-ig kell beérkeznie, az eredményhirdetésre decemberben kerül sor. A beküldött anyagokból egy bírálóbizottság fogja kiválasztani azokat, amelyek leginkább megfelelnek a kiírás céljainak. Ezen túl Közönségdíj is kiosztásra kerül, ahol díjazzuk azt a fényképfelvételt is, amelyre a látogatóktól a legtöbb szavazat érkezett. A nyertesek értékes nyereményekben részesülnek, valamint a szerzőket és pályázaton szereplő fényképfelvételeiket bemutatjuk az AgrárUnió Magazinban, annak Facebook oldalán és a KárKép weboldalon.