Népszerű adventi pályázat Óbecsén

Óbecse Pályázati eredmények

Hétfőn tartották meg a Bóbita Óbecsei Nagycsaládosok Egyesülete és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör által szervezett adventi irodalmi- és képzőművészeti pályázat díjkiosztó műsorát az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A pályázatra, amelyet immár 17. alkalommal szerveztek meg, több mint 200 képzőművészeti alkotás, illetve 104 írás, fogalmazás, vers és novella érkezett be.

– Nagyon örülünk annak, hogy ez az óvodásoknak és általános iskolásoknak kiírt pályázatunk ennyire népszerű. A diákok, óvónők és tanárok is már készülnek rá, várják. Igyekeztünk minél több munkát díjazni, ezzel is serkenteni és motiválni a pályázókat az alkotásra. Számunkra fontos, hogy karácsony közeledtével, az adventi időszakban már készüljenek az ünnepre, a csodára. Nem titkolt szándékunk, hogy a diákok alkossanak, írjanak és olvassanak. Nagyon örülök annak, hogy nem csak Óbecséről, hanem Péterrévéről, Bácsföldvárról, Pecesorról és Dreáról is érkeztek munkák – mondta Ricz Róbert, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör és a Bóbita ÓNE elnöke.
A képzőművészeti alkotásokat Szép Lénárt Éva karikaturista értékelte. Az irodalmi pályázatra beérkezett írásokat Léner Csorba Eszter magyar szakos tanárnő, a temerini könyvtár munkatársa, Megyeri Henrietta, magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő, az Újvidéki Rádió munkatársa és Fenyvesi Szilvia, az óbecsei Népkönyvtár munkatársa olvasta át és rangsorolta azokat.

– A 104 munka, vers, novella, esszé, vagy pedig fogalmazás által, betekintést nyerhettem a gyerekek otthonába, a legszebb ünnepünkre való ráhangolódásra, az adventi időszak varázsára, majd maga a karácsony napjára, a csodás érzésekre, amik természetesen ilyenkor még jobban felszínre törnek, a szeretet erejére, a megbocsájtás időszakára. Hiszen jónak lenni jó, jobb adni, mint kapni, sokszor ezt halljuk – mondta Fenyvesi Szilvia.
A műsor hangulatát betlehemezők emelték, akik dél-bácskai utcai betlehemest mutattak be. A Kovács és a Pécsi család gyermekeinek előadását Pécsi Árpád tanította be.
A rendezvényt a budapesti Nemzeti Kulturális Alap, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, az óbecsei önkormányzat, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével támogatta.

Forrás: Magyar Szó