Népi iparművészeti alkotások zsűrizése

Zenta Külhoni

Előzetes jelentkezés a népi iparművészeti alkotások zsűrizésére Zentán

 

Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság 2018 őszén megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését Zentán. A zsűrizést a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya által kijelölt szakemberek végzik.

Az alkotások minősítése azoknak a kortárs alkotó embereknek lehet fontos, akik olyan termékeket készítenek, amelyek a népi hagyományból kiindulva a mai életünkbe illeszthetőek. A zsűriztetés olyan szakmai megerősítést, útmutatást nyújthat az alkotóknak, amely állandó fejlődésére ösztönöz. A folyamatos zsűriztetéssel, illetve a megfelelő mennyiségű zsűriszám megszerzésével elnyerhető a Népi Iparművész cím. Az alkotók lezsűrizett termékeikre Páva védjegyet igényelhetnek.

A legfontosabb tudnivalók a helyszíni zsűrizésről

A zsűrizést abban az esetben lehet megszervezni, amennyiben összegyűlik minimum 70 darab alkotás, illetve egy szakágon belül legalább 8 darab tárgy. Ebből kifolyólag, kérjük a zsűriztetni szándékozó alkotókat, hogy ELŐZETES JELENTKEZÉSÜKET küldjék el a következő űrlapon https://docs.google.com/…/1FAIpQLScOxslvJp2xGzVZ6x…/viewform vagy pedig Nádi Karolinánál jelezzék szándékukat a elektronikus címen, vagy a 063 563 115-ös telefonszámon 2018. július 20-áig.

Az előzetes jelentkezés nem azonos a zsűrizésre beadott tárgyak hivatalos adatlapjával, csupán a zsűri összetételének meghatározását segíti.

A zsűrizés díja tárgyanként 1500 Ft (vagy ennek megfelelő összeg dinárban).

A különböző szakágak követelményeiről A népi iparművészeti alkotások minősítésének megújult szempontrendszere című könyvből tájékozódhatnak, amely letölthető a Hagyományok
Háza honlapjáról (http://hagyomanyokhaza.hu/nmm/zsurizes/).

Bővebb információ Nádi Karolinánál kapható a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet székházában (Zenta, Posta utca 18.), a elektronikus címen, vagy a 063 563 115-ös telefonszámon.

 

Forrás: VajdaságMA