Nekem is úgy mesélték…

Zenta Egyéb

A zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ és a Rákóczi Szövetség meghirdette a Nekem is úgy mesélték…című pályázatát, melyet a Magyar Kultúra Napja alkalmából tettek közzé. Az eredményhirdetésre és díjátadóra januárban a központi ünnepségen kerül majd sor.

A pályázati tudnivalók a tartalmi követelményekkel kapcsolatban: a témaválasztás szabad, de a pályaműnek kapcsolódnia kell egy idősebb személy által elbeszélt, régi magyar ünnepi hagyományhoz, amelyben személyes vonatkozás is szerepel.

2 kategóriát különítenek el: az 5-6. osztályos tanulók korcsoportját és a 7-8. osztályos tanulókat. Minden kategória első három helyezettje részesül értékes jutalomban!

Egyéb megkötések: az 1. kategória résztvevői számára minimálisan 1 A4-es oldal terjedelem; a 2. kategória résztvevőinek legalább 2 A4-es oldal terjedelem; a fogalmazásokat kizárólag tollal, kézzel írott formában tudjuk elfogadni, valamint két fénymásolt példányt is kérünk a műről. A fogalmazás leadásának határideje: 2019.01.21.

A szervezők kérik, hogy az elkészített fogalmazást két fénymásolt példánnyal együtt, borítékolva adják le a zentai Városi Könyvtárban.

A borítékra mindenképpen írják rá: Fogalmazás pályázat.

A borítékban egy papíron tüntessék fel az alábbi adatokat: a pályázó teljes nevét; a szülő telefon/e-mail elérhetőségét (értesítés helyezés esetén); a felkészítő tanár nevét; a felkészítő tanár telefon/e-mail elérhetőségét; a tanuló osztályát; az iskola nevét.

Az ünnepélyes díjátadó időpontja 2019.01.25. A díjkiosztó helyéről és pontos idejéről minden nyertes tanulónak időben értesítést küldenek.