Négy évszak Somogyországban

Hazai

A Somogy Megyei Önkormányzat fotópályázatot hirdet 
Somogy megye valamennyi lakosa számára “Négy évszak Somogyországban” címmel.

A fotópályázat célja: Somogyország épített és természetes környezeti, kulturális értékeinek, eseményeinek, rendezvényeinek, hagyományainak, maradandó értékeinek, a somogyi emberek mindennapjainak bemutatása, megörökítése minimum 5 darab egyedi, korábban nem publikált fotóban a négy évszakra vonatkozóan oly módon, ahogy azt / azokat a somogyi polgárok látják.
A Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi gondolatok mentén kívánja a téma képi megfogalmazására inspirálni a résztvevőket:
– érzelmek, hangulatok, személyes kötődés megfogalmazása a téma kapcsán
– évszaki, napszaki jellemzők bemutatása a képeken
– szabadon megválasztott színvilág

Képfile technikai feltételei:
File-típus: JPEG, a legmagasabb képminőséggel elmentve
Méret: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén minimum 1400 pixel, álló kép esetén minimum 1000 pixel
Minimális eredeti méret: 2592 x 1944 pixel (5 Mpixel)
A pályázaton legalább 5 megapixel (2562×1936) felbontású eredeti képpel lehet részt venni. A képekről, melyek kiállításra kiválasztásra kerülnek külön értesítés után nagyfelbontású változatot szükséges rendelkezésre bocsátani.
A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.
A pályázó adatait nevezéskor a regisztrációs lapon, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást a képek rendelkezésre bocsátásakor adják meg.
Pályázó tudomásul veszi, hogy a bekért nagyfelbontású képek előhívandók, és a kiválasztottak kiállításra kerülnek, az ehhez való térítésmentes hozzájárulási nyilatkozat megadása kötelező.
A Somogy Megyei Önkormányzat kifejezetten olyan pályamunkákat vár, amelyek a 2018. évi Megyehét ünnepi fotókiállításán bemutatásra alkalmasak. A művek ilyen jellegű térítésmentes felhasználásához a pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul, melyről a pályamű nyertessége esetén hozzájáruló nyilatkozatot szükséges aláírni.
A pályaművek kizárólag digitális formában, a  e-mail címen, drive-ban megosztva, illetve CD / DVD-re írva pályázati regisztráció után személyesen vagy postai úton, de legkorábban 2017. szeptember 18-tól nyújthatók be. A pályázati regisztráció a http://www.som-onkorm.hu oldalról letölthető fotópályázati regisztrációs lap  e-mail címre történő megküldésével illetve postai úton történik. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.
Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat. Egy pályázó kizárólag az egyedi fotó esetében minimum 5 különálló fotót adhat be.
A pályázat végső beküldési határideje: 2017. október 31. 16 óra

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli:
A zsűri döntése alapján az első helyezett 100 000 Ft, a második 75 000 Ft, míg a harmadik 50 000 Ft értékű fotóutalványt nyer, illetve az arra érdemes pályaművet/pályaműveket a 2018. évi Megyehét ünnepi kiállítására választja ki.
Emellett a Somogy Megyei Önkormányzat facebook oldalán (https://www.facebook.com/Somogy-Megyei-%C3%96nkorm%C3%A1nyzat-231754952831/) lehetőséget biztosít közönségszavazásra is. A 2017. november 10-től november 30-ig közzétett pályamunkák közül a megosztásokkal együttesen legtöbb lájkot szerző fotó kapja a közönségdíjat. 

Pályázati naptár:
Pályázat meghirdetése: 2016. december 01.
Regisztráció: 2016. december 01-től folyamatos
Fotózás: 2014. január 1.-2017. október 31. között készült fotókkal lehet pályázni
Beadás: 2017. szeptember 18. 14 órától 2017. október 31. 16 óráig
A zsűrizés időpontja: 2017. november 24.
A pályázók értesítése: 2017. december 20.
Ünnepélyes kiállítások megnyitója: 2018. január 09. (külön értesítés szerint a helyszín megadásával)