Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj

Topolya Pályázati eredmények

Sinkovics Ede a Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj idei kitüntetettje. A díjazott a Topolyai Napok keretében veheti át az elismerést és ekkor nyílik a kiállítása is.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díj bírálóbizottsága (Ninkov Kovačev Olga, Csernik Attila elnök, Klájó Adrián) 2021. július 29-én megtartott ülésén döntött a 2021. évi díjazott személyét illetően. A bizottság egyhangú döntése alapján a 2021. évi Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat Sinkovics Ede képzőművész kapja.

Sinkovics Ede az egyik legsokoldalúbb művésze Vajdaságnak. Örök kísérletező, nyughatatlan kutató, s ez a tulajdonsága minden alkotásán nyomot hagy. Ede képzőművészeti életünk markánsan meghatározó alakja, számos egyedi akciójával hívta fel magára a figyelmet. Több hazai és külföldi művésztelepet, szimpoziont vezetett. Környezettudatos művészete itteni gyökerekből fakad, amely aztán védjegyévé vált. Több éves külföldi tartózkodás után újra itthon dolgozik, áll a zsüri szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adják át 2021. szeptember 9-én. Ugyanekkor a hagyományoknak megfelelően a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében megnyílik a díjazott művész kiállítása is.

Forrás: Vajdaság Ma