Múzeum határok nélkül 2021

Felvidék Hazai

Az Országgyűlési Múzeum pályázati felhívása „Múzeum határok nélkül” – Kárpát-medencei fiatal magyar muzeológusok együttműködése ösztöndíj elnyerésére, a fiatal magyar muzeológusok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása céljából.

A program célja a Kárpát-medencei fiatal magyar muzeológusok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének, szakmai együttműködésének elősegítése, támogatása.

A programra felsőfokú végzettséggel és dokumentálható múzeumban végzett szakmai tapasztalattal rendelkező muzeológusok, múzeumpedagógusok vagy középfokú végzettséggel és több éves múzeumszakmai tapasztalattal rendelkező múzeumi szakemberek pályázhatnak, akiknek életkora nem haladja meg a 40 évet. A programra az alábbi országokból lehet pályázni: Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna. Mik a pályázat legfontosabb részletei?

A „Múzeum határok nélkül” – Kárpát-medencei fiatal magyar muzeológusok együttműködése ösztöndíj keretében 2021. szeptember 25. – október 24. között nyolc határon túli és két magyarországi szakember tölthet egyidejűleg egy hónapot az Országgyűlési Múzeumban. A résztvevőknek az Országgyűlési Múzeumban eltöltött egy hónap során lehetőségük nyílik a múzeum állományának, szolgáltatásainak, működésének, digitális és tárgyi gyűjteményezési koncepciójának megismerésére; gyakorlati munkavégzésre, saját szakmai tevékenységük bemutatására; kapcsolatépítésre; közös szakmai együttműködési projektek kidolgozására, illetve azokban való részvételre.

A pályázatot kettő nyomtatott példányban az alábbi címre kell elküldeni: Juhász Zoltán főosztályvezető Országgyűlési Múzeum H-1055 Budapest Kossuth tér 1–3. A pályázatot kérik elektronikusan is elküldeni az címre.

Határidő: 2021. augusztus 14.

További információt kérni a pályázati felhívással kapcsolatban a  emailcímen lehet, továbbá az alábbi linken olvashatnak:

https://www.parlament.hu/web/orszaggyulesi-muzeum/muzeum-hatarok-nelkul-2021-palyazati-felhivas