Munkatársakat keres az Ifjú Szivek

Felvidék Hazai
(Fotó: Dusa Gábor)

Több munkakörben is felvételt hirdetett az Ifjú Szivek. A táncszínház pozsonyi székházának közel három éve tartó felújítása után hamarosan visszaköltözik az épületbe. Az átépítésből fakadóan a közeljövőben megváltozik a társulat és az épület működése is.

„A világjárvány, az átépítés és a kor, amiben élünk, új feladatok elé állít minket, elkerülhetetlen a folyamatos megújulás. Ebbe illeszkedik a jelenlegi átszervezés és állománybővítés is. Táncosokat, kosztümöst, hangmérnököt és világítástechnikust is keresünk” – mondta Hégli Dusan művészeti vezető.

A meghirdetett állásokkal kapcsolatban bővebb információ az együttes weboldalán található. Az állásinterjúkra 2022 októberében kerül sor.

„Fontosnak tartom, hogy közös kultúránk és hagyományaink ne csak a magyarok lakta vidéken, de a fővárosban is folyamatosan jelen legyenek. Ezért is szólítottam meg közel 300 szlovákiai magyar oktatási, közigazgatási és kulturális intézményvezetőt, csoportvezetőt, hogy segítsenek a környezetükben élő fiatal tehetségeknek eljutni hozzánk“

– mondta el a társulat bővítésével kapcsolatban Varsányi László főigazgató.

Az Ifjú Szivek szeptemberben és októberben is járja az országot előadásaival, Autentika és Kakukktojás 2 című műsorukat több mint 30 helyszínen láthatja a közönség az ősz folyamán. Most hétvégén Besztercebányán, Vágfarkasdon és Kisudvarnokon lépnek színpadra, de az ősz folyamán Budapesten és Pozsonyban is láthatják őket. A soron következő előadások pontos helyszíne és időpontja folyamatosan frissül a táncszínház weboldalán, a műsornaptárban.

(Ifjú Szivek/Felvidék.ma)