Módszertan és digitalizáció képzés

Felvidék Külhoni

Ilyen a 21. századi értékőrzés: módszertan és digitalizáció témában képzést szervez a Mentor Tehetségsegítő Tanács

A képzés foglalkozik az értéktárak, értéktár-mozgalmak és azok adatbázisának bemutatásával, a Kincskeresőkre készített munkák adatgyűjtésének és feldolgozásának módszertanával, valamint igyekszik megismertetni a résztvevőket a podcast műfajjal és a helytörténeti munkák számára használható hang- és video-felvételek készítésével, vágásával, szerkesztésével.

A képzés 8 órás és várhatóan június – szeptember között valósul meg.

A Kincskeresők médiapartnereként is ismert Interaktív Televíziótól Haraszti Gyula oktat majd: milyen a jó videó, hogyan építsük be a helytörténeti munkába. Bödők Károly és Rancsó Andrea az értéktárak munkáját, az adatbázist mutatják be. Foglalkoznak majd a fényképek adattárba való feltöltésével is. Rancsó Péter a hangfelvételek készítésének egyik módját, a szerkesztési munkafolyamatot mutatja meg a gyakorlatban.

Rancsó Andrea, a Felvidéki Értéktár Bizottság elnöke elmondta, hogy jelenléti megvalósulás esetén a képzés helyszíne Galánta, Komárom és Kassa.

A személyes képzések mellett várják a jelentkezőket egy online alkalomra is. Rancsó Andrea lapunknak elmondta, hogy a képzést ajánlják minden olyan érdeklődőnek, aki szeretne fejlődni az értékőrzésben, és segíteni ezzel helyi közösségének a megmaradásban.

Jelentkezni az info@ertektarak.sk címen lehet.

Edmár Attila/Felvidék.ma