Mikszáth-projekt

Felvidék Külhoni

január 19.,08:00 – január 31.,17:00

 

Az SZMPSZ Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központja és a régió SZMPSZ területi választmányai Mikszáth Kálmán születésének 175. évfordulójára emlékezve rendhagyó formában szeretnének tisztelegni régiónk nagy írója előtt, megemlékezni egyedülálló munkásságáról. Mikszáth Kálmán gyöngyszemei címmel pedagógiai projekt keretében kívánja feldolgoztatni az író novelláit a gömöri és a nógrádi magyar alapiskolák felső tagozatos tanulóival. A gyakorlat alátámasztja, a művek élményszerűségének feldolgozását, a személyes érintettséget a pedagógiai projekt biztosítja a legmaradandóbban.

A projektbe való jelentkezés szempontjai:

  • Az alapiskola felső tagozatának egy csoportja (létszám maximálisan 15) egy általa kiválasztott Mikszáth-novellát dolgoz fel és dramatikus formában megjeleníti azt. A megjelenítés maximális időtartama 15 perc.
  • Az emlékező projektbe bekapcsolódó iskolák projektjüket 2022. június 17-én mutatják be Rimaszombatban a Csillagház nagytermében.
  • A projektbe való jelentkezés határideje: 2022. január 31.
  • A jelentkezést Ádám Zita ímélcímére kell elküldeni (). A jelentkezésnek tartalmaznia kell: az iskola nevét, a csapat korosztályát, a novella/elbeszélés címét, a csapat koordinátorának a nevét, elérhetőségét (ímél, telefonszám).
  • A szervezéssel kapcsolatos változások jogát a szervező fenntartja.

Minden résztvevő, felkészítő tanár emléklapot kap emlékbe és értékes könyvjutalomban részesül (kilátásban egy szklabonyai tanulmányúttal).