Mestersége s Intelligencia Üzleti Iskola

Online-tér Hazai

Indul a Mestersége s Intelligencia Üzleti Iskola

A Szegedi Tudományegyetem sajtótájékoztatója

Fotó: https://tatk.elte.hu/

A mesterséges intelligenciára épülő technológia ma már a gazdaság minden szegmensében jelen van, ezért a jövő gazdasági szakembereinek is fontos tisztában lenniük azzal, hogy alkalmazásuk hogyan illeszkedik a vállalatok működésébe és stratégiájába.

A Microsoft nemzetközi AI Business School mesterséges intelligenciáról szóló tananyagát a tavaszi szemesztertől magyar nyelven, Mesterséges Intelligencia Üzleti Iskola néven kezdik oktatni a Budapesti Gazdasági Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen.

Az új kezdeményezés jól illeszkedik a Microsoft stratégiájához, amely szerint a mesterséges intelligenciához kötődő üzleti képzésben a vállalat a magyarországi felsőoktatás stratégiai partnereként lép fel.

Fotó: https://newtechnology.hu/

A mesterséges intelligencia alkalmazásának a vállalati kultúrára és üzletstratégiára kifejtett hatásairól, valamint a márciusban induló Mesterséges Intelligencia Üzleti Iskola tananyagáról az online sajtóesemény résztvevői osztják meg gondolataikat:

• Prof. Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora

• Dr. Dietz Ferenc, a Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja

• Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora

• Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja

• Csanak Gabriella, a Microsoft Magyarország marketing- és operatív igazgatója

• Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási üzletágvezetője

Az Online Microsoft Teams meetingre 2021. március 2-án, 13:00-14:00 között kerül sor.  A részvételi szándékukat legkésőbb, 2021. február 28-ig jelezzék a email címen!

*Amennyiben regisztrál az eseményre, elfogadja, hogy a sajtótájékoztató során, a belépésnél megadott neve és e-mail címe a többi résztvevő számára is látható lesz.

A Microsoft Teams értekezlethez szükséges becsatlakozási instrukciók ezen a linken érhetők el.

Az „artificial intelligence” (mesterséges intelligencia) kifejezés először John McCarthy 1956-ban, a dartmouth-i konferencián tartott előadásában hangzott el, azóta pedig már olyan tág kifejezéssé vált, amely lefed minden, többé-kevésbé automatikus döntéshozatalra képes algoritmikus folyamatot: ide tartoznak a robotok, önvezető autók, számítógépes algoritmusok, és egyéb más autonóm döntéshozásra képes rendszerek. A mesterséges intelligencia pedig egyre inkább mindennapi életünk részévé válik.

(SZTE Sajtó/Felvidék.ma)