Mesemondó verseny és rajzpályázat

Óbecse Egyéb

Az óbecsei Népkönyvtár és a Perem Magyar Színházi Egyesület, Benedek Elek, a nagy meseíró születésnapja alkalmából mesemondó versenyt és képzőművészeti pályázatot ír ki a község területén tanuló általános iskolás diákok, illetve óvodások számára.

– A mesemondó versenyen három kategóriában lehet részt venni, 2–3. osztályos tanulók, 4–5. osztályos tanulók és 6–7. osztályos tanulók. Az idén állatmeséket várunk a versenyzőktől, az előadásuk időtartama maximum 4 perc. A jelentkezési határidő szeptember 23-a, péntek – mondta Rab Virág Éva, a Népkönyvtár péterrévei részlegének munkatársa, a verseny egyik szervezője. A mesemondó versenyt pénteken, szeptember 30-án tartják meg 16 órai kezdettel az óbecsei Népkönyvtár épületében.

Ugyanakkor, az óvodások, illetve az első osztályosok rajzpályázaton vehetnek részt, melynek témája Hercegek és hercegnők. – A pályázóknak hercegeket és hercegnőket kell rajzolni, vagy valamelyik konkrét mese illusztrációjaként, vagy pedig szabadon. Bármelyik rajztechnika alkalmazható A4-es formátumú papírra. A munkák hátoldalán fel kell tüntetni a gyermek vezeték- és családnevét, illetve az óvoda vagy iskola nevét, az osztályt és a felkészítő óvodapedagógus nevét. Csoportonként, osztályonként legtöbb öt munkát várunk szeptember 23-áig a helyi könyvtárakban – mondta Rab Virág Éva, aki azt is hozzátette, hogy a díjkiosztás 15.30-kor lesz szeptember 30-án az óbecsei Népkönyvtárban.

Forrás: Magyar Szó