Meseillusztráció pályázat

Topolya Külhoni

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ 20. alkalommal hirdeti meg a Bálint-napi irodalmi és képzőművészeti pályázatot a Topolya község általános és középiskolás tanulói részére.

Az irodalmi pályázat a Csoóri Sándor-évforduló jegyében zajlik (90 évvel ezelőtt, 1930. február 3-án született), ezért címeknek a szerelmes verseiből vett idézeteket javasolják.

Az irodalmi pályázaton a fölsős általános iskolások és a középiskolások vehetnek részt a tanulók.

A képzőművészeti pályázaton az általános iskola alsós tanulói vehetnek részt. Feladatuk egy népmese illusztrációja.

A fogalmazásokat és a képzőművészeti alkotásokat a Kodály Zoltán MMK-ba (Gorica épülete) kell elküldeni (24300 Bačka Topola, Vuk Karadžić u. 1.). Beérkezési határidő 2020. február 7. (péntek). Érdeklődni a 711-554-es, illetve a 064 2464679-es telefonszámon.

A pályázatra beérkezett fogalmazásokat 3 csoportban értékeli a zsűri: 5. és 6. osztály, 7. és 8. osztály és külön a középiskolások korcsoportjában. A képzőművészeti alkotások esetében az 1. és 2. osztályosok, valamint a 3. és 4. osztályosok munkáit bírálja el külön- külön a zsűri.

Február 14-én (pénteken) 18 órakor lesz a Kodály Központ székházában a díjkiosztó ünnepség, melyre minden pályázót és irodalombarátot szeretettel várnak a szervezők, az Aurora Beszédművészeti Műhely és a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ.