Májusfa lájkverseny a KMDFKSZ által

Ungvár Egyéb

Május elseje, május éjszakája, a szerelmesek estéje – a magyar hagyományok és szokások szerint érzelmektől, szerelemtől, szerenádtól hangos éjszaka Kárpátalja és Kárpát-medence szerte.

Feldíszitett fákkal és kapukkal, szerenádokkal, virágcsokrokkal fejezik ki ilyenkor a fiúk, férfiak, férjek szerelmüket kedvesük felé. A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége lájkversenyre invitálja a szerelmeseket Kárpátalján.

Május 1-én 12:00-ig várjuk a májusfákról, májusi kosarakról, feldíszített kapukról és mellette szerelmes párokról a képeket, melyre vasárnap (május 3) 19:00-ig lehet hivatalos facebook oldalunkon lájkokat, reakciókat gyűjteni – mondta el lapunknak Lőrinc Ingrid, az ifjúsági szervezet elnöke.

A képeket a KMDFKSZ Facebook oldalára vagy a  címre lehet küldeni. Megéri versenybe szállni, hiszen 500 UAH értékű vacsorában részesül a nyertes szerelmespár.

A hagyományt őrizni kell, hajrá kárpátaljai magyar párok, ezekben a nehéz időkben mutassuk meg, hogy a szeretet és a szerelem ilyenkor is képes és tud kitartani – hangsúlyozta Ingrid.

Forrás: https://karpataljalap.net