Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázat

Erdély Külhoni

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete idén hetedjére hirdeti meg zenei pályázatát MINDEN erdélyi zenésznek és zenekarnak, legyenek akár amatőrök avagy hivatásos zenészek. A pályázat célja az, hogy elősegítse a minőségi, magyar nyelven íródott, itthoni dalok születését, illetve hogy olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.

Az elmúlt évben ötleteltünk, gondolkoztunk, és úgy találtuk, pályázati rendszerünk egy kis felújításra szorul. Épp ezért megújítottuk rendszerünket, hogy egyrészt teret adhassunk a jövő nagy zenészeinek a bemutatkozásra, de másrészt ne zárjuk ki a Legszebb Erdélyi Magyar Dal cím elnyerésének lehetőségéből azokat a zenekarokat sem, akik amúgy már ismertebbek, és így nem feltétlenül van szükségük új bemutatkozási lehetőségre. Épp ezért az idei kiíráson a zenekarok a Legszebb Erdélyi Magyar Dal: az év felfedezettje címre pályázhatnak, mindannyian egy kategóriában versenyezve, míg a 2021-es év Legszebb Erdélyi Magyar Dala címet a nagyközönség beküldött javaslataiból szakmai alapon kiválasztott dal kapja meg. A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt, kifejezetten bátorítjuk az underground stílusokban alkotókat, hogy dalaikkal színesítsék a hazai zenei palettát.

A pályázat leadásának határideje 2021. október 24., vasárnap éjfél. A gálaestre november 6-án kerül sor, reményeink szerint a zenekarok fizikai jelenlétével, de természetesen ONLINE formában is közvetíteni fogjuk a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldalán. Ha a járványhelyzet megengedi, akkor szívesen várjuk az érdeklődőket is a helyszínre, de egyelőre csak a zenekarok jelenlétével számolunk.

További információk: https://www.emkisz.ro/single-post/hetedj%C3%A9re-is-lemd