Láthatatlan Szeged

Hazai
Láthatatlan Szeged – pályázati felhívás

Az Apertúra Magazin (http://magazin.apertura.hu/) “Láthatatlan Szeged” címmel pályázatot hirdet olyan rövid írásművek (2500-5000 leütésnyi esszék), fotóesszék (6-10 fotó képaláírással) vagy (kb. 2-5 perces) videoesszék készítésére, melyek Szeged város vizuális hirdetési kultúráját (plakátok, kirakatok), graffiti- és street art jelenségeit, a szegedi szórakozóhelyek és vendéglátóipari helyek (éttermek, hotelek, panziók, kávézók stb.) belső tereit és design-jait, valamint a helyi zenekarok promóciós videoklipjeit elemzik, értelmezik. A pályázat célja a Magazin szerzői körének bővítése, új szerzők bevonása a helyi (városi és regionális) kulturális események közvetítésébe, kritikai igényű elemzésébe. A nyertes pályázók hosszú távú, rendszeres publikálási lehetőséget kapnak az Apertúra Magazin oldalán.

A pályázatra két életkori kategóriában lehet nevezni: fiatal felnőtt (18-25 év között) és felnőtt (26 év fölött) kategóriákban. A zsűri mindkét pályázati kategóriában eredményt hirdet: a kategóriák legjobbjai egyenként 15 000 forintos pénzjutalomban, a II. és III. helyezettek könyvcsomagokban részesülnek. A díjazott, illetve a további sikerültnek ítélt pályamunkákat megjelentetjük az Apertúra Magazin felületén.

A szöveges, fotó- vagy videoesszék beküldési határideje: 2017. október 15.

A pályamunkákat az  címre kell beküldeni.
A pályamunkákat az Apertúra Magazin szerkesztőségéből és a Szegedi Tudományegyetem Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék oktatóiból álló zsűri bírálja el. Az eredmény kihirdetésére 2017. november 1-ig kerül sor.

A bírálóbizottság mindenekelőtt a tartalom- és gondolatgazdagságot, a problémaérzékeny és konstruktív látásmódot díjazza – nem a puszta véleményformálást. A fotó- és videoesszék esetében a dokumentáris felvételek és a képi manipulációs technikák alkalmazásai egyaránt elfogadottak.
Kérjük a pályázókat, hogy az e-mailben tüntessék fel a nevüket és az elérhetőségeiket, az oktatási intézményük (egyetemi hallgatók esetén: tanszék/szak) nevét, jelöljék meg a pályamunka címét, témakörét és műfaját (esszé/fotóesszé/videoesszé), valamint, hogy melyik pályázati kategóriában neveznek.
Nevezési díj nincsen. Egy pályázó több, de maximum 5 pályaművel nevezhet. A nevezéssel együtt a pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött alkotások saját készítésűek, azok szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik. Az Apertúra Magazin a továbbiakban jogosult a beküldött képek és írások jogdíjmentes használatára a szerző nevének feltüntetése mellett. A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, honlapon való felhasználására, reklámok offline és online megjelenítéseihez való felhasználására.

A pályázati kiírásról a megadott email címen igényelhető további információ.
A projekt Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg.
http://magazin.apertura.hu/palyazat/lathatatlan-szeged-palyazati-felhivas/8205/