Kulturális programok, rendezvények

Erdély Külhoni
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
általános kulturális pályázati kiírás a Hargita megyei kulturális programok, projektek és rendezvények támogatására a 2020-as évben  

Pályázhatnak: A román törvényeknek megfelelően létrehozott és bejegyzett közjogi és magánjogi, jogi- és fizikai személyek.

 

Támogatott tevékenységek:

A román törvényeknek megfelelően létrehozott és bejegyzett közjogi és magánjogi, jogi- és fizikai személyek által szervezett kulturális programok, projektek és rendezvények, amelyek célja a Hargita megyei kulturális élet serkentése és népszerűsítése.

Elsőbbséget élveznek az alábbiakra vonatkozó pályázatok:

  • A Hargita megyei amatőr színjátszócsoportok tevékenységének támogatása,
  • Hargita megyei fúvószenekarok támogatása, azzal a feltétellel, hogy kötelezően a támogatási összeg 20%-ára hangszert vásárolnak,
  • Hargita megyei kulturális értéktár adatbázisainak a kidolgozásával kapcsolatos tevékenységek támogatása,
  • Zenei együttesek tevékenységének támogatása,
  • A régió kulturális turizmusának a fejlesztését szolgáló kulturális jellegű programoknak, projekteknek és tevékenységeknek a támogatása,
  • Falunapok alkalmával megvalósuló kulturális tevékenységek támogatása,
  • Néptánc oktatás, rendszeres néptáncestek, valamint néptáncelőadások szervezésének támogatása, melyek keretén belül a résztvevők bemutatják a tanultakat.

A vissza nem térítendő támogatás NEM fordítható profittermelő tevékenységre.

A 2020-as évre előirányzott keretösszeg: 350.000 lej.

A program futamideje: a 2020-as költségvetési év.

A pályázat leadási módja és határideje:

A pályázatokat 2020. március 26-án, 12,00 óráig Hargita Megye Tanácsának iktatójában, illetve 2020. március 26-án 10,00 óráig az alábbi területi irodákban lehet benyújtani.

A pályázati űrlapokat elektronikus formában a e-mail címre is szükséges elküldeni.

A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei kulturális tevékenységeket támogató program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról, vagy beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyéről (Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda), kapcsolattartó személy: Ianovits István, tel: 0266 207700, 1308-as mellék, email: .