Kultúra Lovagja cím

Hazai

Kultúra Lovagja cím

1. Kiíró: Falvak Kultúrájáért Alapítvány 

2. Pályázat címe: Kultúra Lovagja cím adományozása

3. Beadási határidő: 2017. október 15. 

4. Pályázhatnak: társadalmi szervezetek és önkormányzatok, akik – a jelölt tudta nélkül – tagjuk, munkatársuk, vezetőjük huzamos időn át végzett, önzetlen, áldozatos munkáját az elismerés ezen formájával kívánják megköszönni. Egy szervezet egy jelöltet állíthat.

5. Pályázatról:
(a) A Falvak Kultúrájáért Alapítvány a magyar államalapítás millenniuma alkalmából 1998-ban Kultúra Lovagja címet alapított a kulturális örökség megőrzése, felkutatása, ápolása, népszerűsítése, alkotó fejlesztése, az egyenrangú kultúrák nemzetközi együttműködésének elősegítése érdekében huzamos időn át kifejtett önzetlen tevékenység elismerésére. 
(b) Javasolható címek: Magyar Kultúra Lovagja és a Magyar Kultúra Apródja, valamint két vagy több nemzet kultúrájának ápolásásért Egyetemes Kultúra Lovagja. 
(c) Jelölt lehet az alapító gondolatot hitelesen megvalósító magyar vagy külföldi állampolgár. Az elismerés kiemelkedően példaértékű életmű esetén posztumusz is adományozható. 
(d) A pályázat benyújtása kizárólag postai úton lehetséges. Formája és tartalma alapvetően kötetlen, de a pályázatnak kötelezően tartalmazni kell a jelölt foglalkozását, életkorát, valamint maximum 500 karakterben a lovagias tettek összefoglalását. A pályázathoz a pályázó által szükségesnek ítélt mellékletek (támogatói nyilatkozatok) csatolhatók. 

6. A döntés és értesítés: Az alapítvány kuratóriuma a Tanácsadó Testület és a Kultúra Lovagrendje javaslatára 2017. december 1-ig hozza meg döntését, amelyről a jelölő szervezetet értesíti. 

7. Az elismerés átadása a XXII. Magyar Kultúra Napja Gálán (2018. január 22-én) lesz.
Cím: Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1134 Budapest Gidófalvy út 29. 
További információ: http://www.alkotohazak.shp.hu, e-mail: