VI. Hol volt, hol nem volt…

Felvidék Külhoni

szeptember 29. – október 21.

 

A többéves hagyománnyal bíró mesefesztiválunk idén már a VI. Hol volt, hol nem volt… elnevezést viselve valósul meg a komáromi járásbeli magyar tannyelvű óvodák, alapiskolák, speciális alapiskolák és a 8 osztályos gimnáziumok tanulói nagy örömére.

A Komáromi Regionális Művelődési Központ égisze alatt, valamint Komárom Város pénzügyi támogatásával zajló mesemondó, illetve képzőművészeti alkotópályázat versenyének témakörét ebben az évben a magyar gyermekirodalom egyik megteremtője, Benedek Elek meséi keretezik. Az idei megmérettetés így a mesék népi jellegének megőrzését célul kitűző nagy meseíró a gyermekek művelődésére, a szülőföld tiszteletére, a család szeretetére irányuló törekvését hivatott méltó módon bemutatni. Tekintettel a járásunk kedvezőtlen járványügyi helyzetére a mesefesztivál, az előző évhez hasonlóan, a Komáromi Regionális Művelődési Központ virtuális felületén valósul meg.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2021. október 27-én elektronikus módon kerül sor.

A legjobb pályamunkák a Komáromi Regionális Művelődési Központ virtuális kiállításaként – Facebook, YouTube, kerülnek bemutatásra.

Minden egyes kategória 1., 2. és a 3. helyezettje továbbjut a 2021. november 26-i, Nyitra Megye Művelődési Központja által szervezett kerületi fordulóra.

A jelentkezések lezárása és a kézbesítési határidő: 2021. október 21.

További információ: Mgr. Himpán Terézia, , 0918940648