Kreatív játék középiskolásoknak

Zenta Egyéb

Zárd karanténba kedvenc szereplődet/hősödet! címmel hirdetett pályázatot középiskolás fiatalok számára a zentai Városi Könyvtár.

A zentai Városi Könyvtár (Fotó: tlkk.org)

A zentai Városi Könyvtár (Fotó: tlkk.org)

„Unod már, hogy nem tudsz mit tenni esténként? Unod azt, hogy nem találkozhatsz a barátaiddal? Itt a megoldás egy kis unaloműzésre. Légy kreatív! Zárd karanténba kedvenc színészedet, szereplődet vagy rajzfilmhősödet, aki csak eszedbe jut. Ha felkeltette az érdeklődésedet a felhívás, akkor nincs más hátra, mint ezek közül az egyiket létrehozni: szerkessz róla egy képet, fesd meg, írd le, hogy mit tesz, amíg nem mehet ki a házból, vagy ami épp eszedbe jut, csak légy kreatív, és a Facebookon küldd el a Városi Könyvtár Zenta Facebook-oldalára üzenetként, és használd hozzá a #maradjotthonesalkoss taget. A legjobbakat kiválasztjuk, és kirakjuk a főoldalunkra” – olvasható a felhívásban.

A Zárd karanténba kedvenc szereplődet/hősödet! kreatív játék nyereményét a Rákóczi Szövetség Zentai Ifjúsági Szervezete ajánlotta fel annak a három középiskolás diáknak, akik sikeresen vesznek részt ebben a felhívásban. A jutalom nem más, mint egy budapesti kirándulás 2020. október 21–23. között a Gloria Victis elnevezésű emlékünnepségen és ifjúsági találkozón, ahol több száz fiatal vesz majd részt a Kárpát-medence számos magyarlakta településéről azzal a céllal, hogy tisztelegjenek 1956 hősei előtt, és élményszerű ismereteket szerezzenek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A háromnapos rendezvény központi helyszíne a Műegyetem, programja azonban sok szálon fut. Részét képezi egyebek mellett az Országház, a 301-es parcella, a Magyar Nemzeti Múzeum, valamint dunai hajózás, történelmi vetélkedő és könnyűzenei koncert is.

A rendezvény csúcspontja a magyar állami ünnepségsorozat részét képező műegyetemi ünnepség, az azt követő fáklyás felvonulás és Bem téri koszorúzás. A beküldési határidő április 22-e, szerda este!

Forrás: Magyar Szó