Kosztolányi és a közösségi média

Szabadka Egyéb

Miről twittelne, vlogolna, blogolna a közösségi hálón Kosztolányi 2020-ban? – ez a témája a szabadkai Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok idei diákversenyének. A Szabadkai Városi Könyvtár és a Kosztolányi napok szervezőbizottsága a vajdasági általános iskolák hetedikeseitől, nyolcadikosaitól és a középiskolák első-negyedik osztályosaitól twitter-bejegyzést, vlogot vagy blogot vár. A twitter-bejegyzés minimum 200 karakteres lehet, a vlog esetében maximum 2 perces videót, illetve a blog esetében maximum 3600 karakter szöveget várnak a szervezők. A feladatban az alábbi 10 szó közül legalább 5-öt fel kell használni: magyar, nő, férfi, anya, háború, élet, boldogság, pénz, biztonság, szülőföld.

A diákok egyénileg vagy maximum három fős csapatban versenyezhetnek. Egy-egy egyén vagy csoport több kategóriában is elküldheti bejegyzését. Mindhárom kategóriában a zsűri győztest hirdet.

A pályamunkákat március 15-éig várják a Szabadkai Városi Könyvtárban Berényi Eszter e-mail címére: , Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok megjelöléssel.

A verseny eredményét sajtótájékoztatón ismerteti a zsűri. A díjátadó ünnepségre március 27-én, pénteken 10 órai kezdettel kerül sor a Szabadkai Városi Könyvtárban.