Környezetvédelmi rajzpályázat

Hazai

“Alkoss kedvedre!”
– a “GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2017-s rajzpályázata

A “GENIUS” Jótékonysági Alapítvány idén is rajzpályázatot hírdet. Ha szeretsz rajzolni és szereted a nyári táborokat, akkor neked szól a felhívás. A pályázaton helyezést elért diákok meghívást kapnak az ezen az éven 7. alkalommal megrendezésre kerülő Jankovics Mária Alkotótáborba.
A pályázaton 5-11. osztályos kárpátaljai tanulók vehetnek részt.
A rajzokat technikai megkötés nélkül, A4-es, vagy A3-as méretben készítheted el. Az alábbi témakörökből válogathattok, egy alkotó több témakörben is beküldheti az elkészült pályaműveit.

1. “Példakép”– Biztos van olyan személy a környezetedben, vagy a családtagjaid közöttt, akit jól ismersz esetleg szeretnél hozzá hasonlítani, vagy felnézel rá. Lehet ez a személy olyan valaki is, akiről halottál, vagy olvastál; láttad valahol és nagyon megtetszett neked, hogy mit és hogyan csinál. Készíts egy olyan rajzot erről a valakiről, amiben bemutatod miért vagy rá büszke és mi az ami miatt példaképeddé választottad. A rajzod hátára írd le kit és miért választottál!

2. “Tapintható” – Ugye nem csak a múzeumokban halljuk, hogy nem szabad hozzá nyulni valamihez, egy rajzhoz, vagy festményhez pedig bennük nagyon erős a késztetés arra hogy jól megtapogassuk. Ha találkoztál már ezzel az érzéssel, akkor itt a feladat számodra! Készíts egy olyan pályaművet, amelynek pont az a feladata, hogy ne csak nézni de tapogatni is lehessen, hogy valami puhát, érceset, simát, durvát és hupulykásat készíts. Felhsználhatsz mindenféle anyagot, a különböző termésektől, a papíroktól és kisebb tárgyaktól kezdve a legóig. Olyan alkotást várunk tőled, ami nem csak a szemnek érdekes, de kezeiddel is felfedezheted.

3. “Erről vagyunk híresek” – Biztos van valami, vagy valaki a családotokban, utcátokban, a faluban, városban – ott ahol élsz, amit mindenki ismer. Rajzold le mi teszi ismerté a kiválasztott személyt vagy helyet és a rajz hátára pár sorban írd is le, hogy pontosan mit és miért választottál a rajzod témájául.

4. “Házi kedvenc” – Vannak otthon háziállataitok, vagy díszállataitok? Van olyan kis kedvenced, amivel jókat szoktál játszani, amivel otthon mindig jól érzed magad? Rajzold le őt és azt hogy mit szoktatok együtt csinálni, miért ő a kedvenced ?

5. “Az én csodaországom” – Amikor becsukod a szemed és elképzelsz magadnak egy tökéletes helyet, mit látsz magad előtt? Milyen a te csodaországod, hogy néz ki, kik lakják, mitől csodálatos ez a hely? Készíts egy rajzot a TE csodaországodról, a rajz hátulján pár szóban mutasd be a csodaországodat!
A munkákat a “GENIUS” Jótékonysági Alapítványhoz lehet eljuttatni 2017. május 5. 16:00 óráig. A postai úton később érkező pályamunkák nem vesznek részt a versenyen.
Az eredményhirdetésre 2017. június 3-án kerül sor a VI. Kárpátaljai Tehetségnap keretein belül.
Címünk: “GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, 90202 Beregszász, Kossuth tér 6. (108-as terem)
Tel.: 2-43-43, e-mail:
A rajzokat kárpátaljai képzőművészekből álló zsűri bírálja el.

FONTOS! Az elkészült műveket 2017. február 1.-től lehet benyújtani.
Kérjük, hogy az elkészült művek hátoldalán tüntessék fel a következő személyes adatokat: név, születési dátum, a rajz választott témája, lakcím, tanintézmény, osztály, telefonszám, e-mail cím.
http://genius-ja.uz.ua/palyazatok.html